Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megújult tudástérrel bővült az Apáczai-kar

A kétnapos XIV. Apáczai-napok Tudományos Konferencia programsorozatának keretében mintegy 800 négyzetméter alapterületű, 200 hallgatót befogadó új tudásteret adtak át az intézményben. Ide költözik a kar könyvtára is.
A Társadalmi Infrastruktúrafejlesztési Operatív Program támogatásával a Zöld Egyetem program keretében megvalósított program 350 millió forintos beruházása kivételes lehetőséget teremtett az intézmény életében. A tetőtér beépítésével mintegy 150–200 fő befogadására alkalmas, technikailag jól felszerelt hallgatói teret és kutatóhelyeket alakítottak ki, s ugyanitt kapott helyet a könyvtár is. A beruházáshoz kapcsolódik az épületrész valamennyi szintjének akadálymentesítése, egy külső lift elhelyezése.

Bráda Tibor üvegművész hármas ólomüveg kompozíciója a tanítást, Comenius és Apáczai Csere János alakját tárja a látogató elé.
Bráda Tibor üvegművész hármas ólomüveg kompozíciója a tanítást, Comenius és Apáczai Csere János alakját tárja a látogató elé.

Felújították az épület lépcsőházát, új festést kapott a homlokzat. Folyamatban van a Liszt Ferenc utcai épületegyüttes tűzvédelmi rendszerének korszerűsítése. A beruházások ütemét némiképp hátráltatta a nyári, csapadékos időjárás, így a munkálatokkal október közepére végeztek. Ezzel egyidejűleg a kar egy művészeti alkotással is gazdagodott: a lépcsőház második emeleti fordulójában talált otthonra Bráda Tibor festőművész nagyméretű ólomüveg alkotása, ˝Üvegkép a tanításról˝ címmel.

A hagyományos, XIV. Apáczai-napok Tudományos Konferencia mottójául az intézmény névadójának idézetét választották idén a szervezők: ˝Qui cupit, capit omnia – Aki törekszik, mindent elér˝. A plenáris ülésen Faragó Sándor rektor és Dux László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket, majd a kar 10 éves múltra tekintő turizmusképzésének eredményeiről, további céljairól hallottunk beszámolót.

A pénteki tanácskozást tizenhárom szekcióban folytatják a résztvevők olyan témákat részletezve többek között, mint a gyógypedagógiai ellátás jelenlegi helyzete Közép-Európában, a hazai turizmus sze-
repe, valamint a használható nyelvtudás és a munkaerőpiac összefüggései.

Emellett szó lesz az idei, a szegénység és társadalmi ki-
rekesztettség elleni küzdelem európai évéről, az esélyegyenlőség legaktuálisabb kérdéseiről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közgyűlés: három alpolgármester is elég lesz - videó

A győri közgyűlés alakuló ülésén megszavazták a régi-új polgármester fizetését a képviselők. Az új SZMSZ kapcsán könnyed szóváltások történtek. Tovább olvasom