Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Megújult négy falu iskolája

Kisbajcs - Befejeződött a négy település közös iskolájának felújítása Kisbajcson. Az öt éve megkezdődött, több szakaszból álló program utolsó állomásaként a 15 millió forintból hőszigetelt és felújított homlokzat készült el. Az intézményben 151 kisdiák tanul.
Megújulva fogadja a tanulókat a négy község – Kisbajcs, Nagybajcs, Vének és Vámosszabadi – fenntartásában működő Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola. Az öt éve megkezdett felújítási program utolsó állomásaként elvégzett homlokzatfelújítás műszaki átadása tegnap ünnepélyesen megtörtént.

Az iskola 26 éve működik négy település gesztorságával. Míg korábban 270 gyermek tanult ott, ma a gyermeklétszám csökkenésével 151 diák jár az intézménybe, 28-an a vámosszabadi tagiskolában tanulnak. Az utóbbi öt évben a fenntartók elvégeztették az épület nyílászáróinak cseréjét, tetőszigetelését, felújíttatták a tornaterem tetőszerkezetét, a teljes érintés- és villámvédelmet. Mindez közel 22 millió forintba került, amelynek 60 százalékát különböző pályázatokon elnyert pénzekből finanszírozták, a többit önerőből teremtették elő az önkormányzatok.

A napokban befejeződött és tegnap ünnepélyesen átadott külső burkolatszigetelés és -felújítás 15 millió forintba került, amelyből közel 10,5 millió forintot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott pályázaton nyert a négy fenntartó önkormányzat.

Az iskola igazgatója, Németh László köszöntőjét követően Kisbajcs polgármestere, Kamocsai Sándor ünnepi beszédében hangsúlyozta, reméli, hogy a fejlesztési tanácsnak a jövőben is módjában áll támogatni az általuk benyújtott pályázatokat. Különösképpen azért, mert a regionális operatív program keretéből szeretnének mintegy 35–45 millió forintos támogatáshoz jutni. A fenntartók abból a teljes akadálymentesítést, illetve az energiatakarékos fűtésrendszert valósítanák meg.

A regionális fejlesztési tanács elnöke, Molnár Csaba gratulált az iskola felújításához, s megjegyezte, hogy a támogatás jó helyre került.

Az elnök biztatta a jelen lévő polgármestereket, vendégeket, hogy pályázzanak, s ha összefognak értelmes célokért, még nagyobb esélyük van a támogatások elnyerésére.

A szomszéd település, Győr önkormányzatának képviseletében Ottófi Rudolf alpolgármester, míg a megyei pedagógiai intézet részéről Turbók Arnold Bertalan igazgató gratulált az ünnepségen az intézmény megújulásához.Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Iposz-nap Győrben

Győr - A Győri Ipartestület „Iposz-napok – Nyitott lapok" címmel nyitott fórumot… Tovább olvasom