Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megújult a Kismegyeri út

Győr - Több mint harmincéves volt már a burkolata, elképzelhető, hogyan lehetett közlekedni rajta. Most végre megújult a Kismegyeri út.
Kicsit körülményesen indult a munka – mondta a felújított Kismegyeri út tegnapi avatásán Szabó Dezső, a kivitelező Strabag Zrt. területi igazgatója. Az ott lévő autószalonnal egyezkedtek ugyanis, mivel a munkák alatt is biztosítani kellett a bejárást. Végül sikerült kompromisszumot kötni.

Az út kész: 205 méter hosszúságban, 4,5 méter szélességben. A városrésznek ez az egyik úgynevezett feltáró útja, közvetlenül a Szent Imre úti körforgalmi csomópontból nyílik.

Simon Róbert alpolgármester, a kerület önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy figyelembe vették a lakossági igényeket is.

Ahol eddig nem volt, járdát építettek (110 méter hosszúságban), a járda és az úttest közé pedig korlát került, nehogy a parkoló autók elfoglalják. Az autószalon felőli részen kialakítottak parkolásra alkalmas területet az út szélén, ez azonban kevésnek tűnik. Ezért úgy tudjuk, a szalon a temető mellett területet bérel és rövidesen parkolót alakít ki. Bár a lakók nagyon örülnek az út elkészültének, némi gondjuk is akadt – mondták a tegnapi átadáson. A két sorház közti részt ugyanis gyakran veszik igénybe a megforduló teherautók, és hogy elférjenek, már el is tüntettek egy korlátszakaszt. A kivitelező Strabag az ígéret szerint gyorsan pótolja, úgy, hogy ne lehessen könnyen kiszedni, kidönteni...  A város útkezelő szervezete által megrendelt útépítés (a járdával és a vízelvezetéssel együtt) 29 millió forintba került.

A Kismegyeri út a városrész egyik északi oldali feltáró útja. A Szent Imre úti körforgalomból nyíló, lakóutcai forgalmat lebonyolító utca burkolatát alap nélküli, felületi bevonattal ellátott útpálya jellemezte, mely – a gyakran megjelenő úthibák és a nem megfelelő csapadékvíz-elvezetés következtében – többszöri javítást igényelt minden évben.

A több mint harmincesztendős útburkolatot az útkezelő szervezet a „Közlekedésfejlesztés 2008" program keretén belül újíttatta fel a körforgalmú csomópont és a Kalász utca közötti szakaszon. A négy és fél méter szélességben és kétszáz méter hosszúságban felújított útburkolat mellett – figyelembe véve a lakossági igényeket – mintegy száztíz méter hosszon új járdát is építtettek.

Adatok

Építési hosszúság: 205 méter; útfelület: 930 négyzetméter; járdafelület: 132 négyzetméter; bekerülési költség: 29 millió forint; építtető: útkezelő szervezet; kivitelező: Strabag Zrt.

Olvasóink írták

 • 4. szempi 2008. július 09. 19:09
  „Közel van 2010, ugye lokálmatróna? Hát igen, már nagyon várjuk, hogy itt legyen.

  De ha ez a mocskos kommunista kormány előbb eltakarodik a büdös francba, akkor sem fogunk sírni.

  Vagy magának más a véleménye????”
 • 3. ken 2008. július 09. 19:06
  „Kedves Lokálmatróna!

  Hol él maga? Győrben ugyanis majdnem minden városrész "fideszes", úgyhogy Ön vagy Gyárvárosi vagy Pinnyédi lehet. Kérdezze meg az ottani képviselőket, mit tesznek a városrészükért? Mellesleg úgy tudom, hogy Gyárvárosban soha nem látott útfejlesztésekre kerül sor, s ez a fideszes városvezetésnek köszönhető. Pinnyéd ugyancsak nem a leginkább lemaradott területek közé tartozik, úgyhogy szerintem magának fogalma sincs arról, hogy miről beszél.

  A Fidesz iránti gyűlölete helyett inkább arról beszélne, mit köszönhetünk az elmúlt hat évben az MSZP-s kormánynak, amely tönkreteszi a családokat, elsorvasztja az önkormányzatokat, ellehetetleníti a vállalkozókat, bezárja a vasutat, a kórházakat, az iskolákat, az orvosi rendelőket.

  Jól lenne, ha ezen elgondolkodna, mielőtt a mosdatlan szájára veszi a Fideszt, amely a kormányzati sarcolás ellenére is megpróbál fejleszteni és beruházásokat indítani Győrben.

  Nem kell, hogy megköszönje, csak legalább fogja be azt a fröcskölődő, gyűlölködő száját!”
 • 2. horváh 2008. július 09. 12:41
  „Cáfolom amit lokálmatróna írt,
  mert végre az egész városban folyamatosan mennek az út és járda felújítások!
  Mi Adyvárosban élünk, végre új járdát kaptunk (40 év után).
  A szülein Pinnyéden laknak, ott nemrégiben készült el a Tákó utca. Vagy egy ismerősünk utcája Likócson. A belvárosban is egymás után újulnak meg az utak.
  De láttam járdaépítést a Bácsai út mellett is.
  Az a baj, hogy a sajtóban nem minden jelenik meg.”
 • 1. lokálmatróna 2008. július 09. 07:48
  „T.Városvezetés! Máshol is van a városban több, mint 30 éves burkolatú utca, de úgy tűnik, hogy csak Simon Róbert körzetében számíthatnak az ott lakók a különböző felújításokra. Jó lenne, ha más városrészekben is történne valami, nemcsak a fideszesekben.
  Közel van ám 2010!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaztengerek 2.: a helyzet változatlan

Győr - Gazdátlan gaztengerek címmel kereken két hete írtunk arról, mennyire (és hol) gazos a város.… Tovább olvasom