Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Megújuló megállók és járdák

Börcs - Szükség esetén húszmillió forintos hitelt vesz fel Börcs, de csaknem ekkora összegű tartalékot is beépített idei költségvetésébe és fejlesztéseket is tervez, főként pályázatok révén.
Százharmincmillió forint a főszáma Börcs idei, nemrégiben elfogadott költségvetésének. A település száztízmillió forintos bevétellel számol, így a hiányzó húszmillió forintot szükség esetén hitelfelvétellel teremti elő. Azért csak szükség esetén, mert ugyanakkor csaknem húszmillió forintos tartalékot is beépített költségvetésébe, amit sikeres pályázatok esetén a támogatáshoz szükséges önrészre szán és más, előre nem látható kiadásokra.

Az önkormányzat fontos célja, hogy biztonságosan üzemeltesse intézményeit, de a dologi kiadásait igyekezett szinten tartani, nem is emelni, nem is csökkenteni, hiszen bérekről és többek közt iskolafenntartásról van szó.

Börcs erősségét jelentik civil szervezetei, amelyeknek idei támogatását az önkormányzat a tavalyihoz képest nem tudta emelni, de szinten tartotta. A Börcsi Faluvédő és Művelődő Egyesületét, a nyugdíjasklubét, a tűzoltó-egyesületét, a helyi vöröskeresztes csoportét és a sportkörét.

Takarékos költségvetése ellenére a település sikeresen elnyert pályázati támogatások révén fejlesztésekre is gondolhat. Például az idei évre áthúzódik az orvosi rendelő épületének felújítása. A közösségi közlekedés javítására kiírt pályázaton pedig sikeresen igényelt forrást két buszmegálló korszerűsítésére Börcs. A beállóöblöket is átalakítják és a várókat is; a csaknem tízmillió forintos költség kilencven százalékát fedezi a támogatás. Jelenleg már a kivitelezés közbeszerzési eljárása folyik, várhatóan a munkálatokat idén nyár elején sikerül elvégezni. Mindemellett folytatni tudja a falu járdafelújítási programját, ami az utóbbi években e téren nagy előrelépést jelentett, azaz egységesen jól járható gyalogos-közlekedőfelületeket biztosított a település nagy részén. A munkálatokat az önkormányzat saját erőből oldja meg, azaz csak az alapanyagokat veszi meg. A lakosok a megrongálódott állapotú járdaszakaszok felbontásában segédkeznek, az újat pedig az önkormányzat által foglalkoztatott közcélú munkások készítik el, megfelelő szakmai felkészültséggel és színvonalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz otelló a versenyen

Kajárpéc - Az otelló szőlőfajtából készült boroknak először szerveztek vidékünkön versenyt, s a… Tovább olvasom