Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Megújuló idősek otthona Téten

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása csaknem 44 millió forintos támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázata keretében a győrszemerei, a tényői és a téti idősek napközi otthonának fejlesztésére.

A magyar állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap által nyújtott anyagi hozzájárulással lehetőség nyílt az intézmények infrastrukturális felújítására.

Az összességében több mint 48 millió forintos beruházásból csaknem 18 millió forintot tett ki a téti, a Fő utcai épület korszerűsítése. A ház sem energetika, sem akadálymentesítés szempontjából nem felelt meg a kor követelményeinek.

A mindennapjaikat itt töltő idősek közül sokan mozgásukban korlátozottak, nekik nagy segítséget jelentenek a most kialakított tágas, kapaszkodókkal ellátott mosdók, és hogy a helyiségek közti szintkülönbségeket megszüntették, rámpákat alakítottak ki.

A látássérültek számára információs és irányjelző táblákat helyeztek el, a nagyothallók érdekében indukciós hurokrendszert telepítettek. Ezzel a vezeték nélküli erősítőrendszerrel biztosított a hallókészüléket használóknak a hangforrások észlelése.

Az idősek téti napközi otthonát a felújítás után a minap ünnepélyesen átadták. Az érdeklődők megtekinthették, hogy a vizesblokkok, a járólapos helyiségek új burkolatot kaptak és épületgépészeti felújítások is történtek.

Az elmúlt hónapok munkálatainak eredményeként új, hőszigetelt, műanyag bejárati ajtókat építettek be az intézményben, amely 25 időst tud fogadni egyszerre. Új eszközökkel, bútorzattal is ellátják az otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcai szolgálat őrzi az utcán telelőket

Az elmúlt napokban már mínuszokat mértek hajnalban, s beszámoltak a hírek a hideg első áldozatairól… Tovább olvasom