Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Megújulnak az óvodai játszóudvarok

Győr - Fontos, hogy a győri gyerekek a játszótereken, s az óvodák, bölcsődék udvarain is biztonságosan játszhassanak – mondta el lapunknak Simon Róbert alpolgármester annak kapcsán, hogy újabb intézmény, a Tárogató utcai óvoda játszótere is megújult.
Az idei költségvetés tárgyalásakor Kovács Tamás önkormányzati képviselő tett javaslatot arra, hogy a köztériek mellett az intézményi játszóterek, udvarok rendbetételére fordítsanak bizonyos összeget. A közgyűlés erre a célra 7,5 millió forintot szavazott meg.

Győrnek 40 önkormányzati gyermekintézménye (27 óvoda és 13 bölcsőde) van. A korábbi szakértői vélemények és a mostani tapasztalatok szerint is még sok az elavult, szabványoktól eltérő játszóegység. A tervezett munkák 32 intézménynél már befejeződtek, a többinél még tart a játszóeszközök beszerzése. Az alpolgármester elmondta az is, hogy az intézmények szívesen fogadták a kezdeményezést, amely örömet okoz a gyerekeknek és megnyugvást a szülőknek.

Az idei munkákat csak az első lépésnek tekintik, a szándék szerint a város jövő évi költségvetésében is biztosítanak keretet az intézményi játszóterek, udvarok megújítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó Péter elküldte levelét Borkai Zsoltnak

Győr - Szijjártó Péter győri fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő elküldte Borkai… Tovább olvasom