Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Megújul Győrben a komolyzenei szezon

Idén sem lesz hiány világhírű vendégekből a Győri Filharmonikus Zenekar ősztől induló szezonjában: fellép a társulattal többek között a japán Musashino Zeneakadémia Zenekara - tudatta a zenekar igazgatója, Fűke Géza. A szezonban megújul a bérletrendszer is.Négy bérletsorozat indul, az egyiket Richter Jánosról, a másikat Nikisch Artúrról nevezik el (mindketten győri karmesterek voltak), a harmadik és a negyedik két, szintén helyi hegedűművész, Varga Tibor és _Flesch Károly%_ nevét viseli. Ez utóbbi kamarabérlet lesz, amely öt hangversenyre szól, csakúgy, mint a Richter és a Varga Tibor bérlet.

Fűke Géza elmondta: míg korábban kevesebb bérletsorozat volt több előadással, addig az egyes bérletekhez most kevesebb előadás tartozik...

Mint kiderült: a Nikisch-sorozat hét koncertből áll, szerepel közöttük egy zongoraest is: 2010. január 27-én, Mozart születésnapján Schiff András játékát élvezheti a közönség. Az említett japán zenekar a Richter-bérlet sorozatának része lesz: a Musashino Zeneakadémia Liszt- és Kodály-műveket vonultat fel.

Berkes Kálmán, a győri filharmonikusok művészeti vezetője elmondta, hogy a győri Széchenyi Egyetem zenei fakultásának tanárai és diákjai is fellépnek a bérletsorozat keretében, jövő májusban pedig a győri Vaskakas Bábszínházzal tart közös műsort a filharmonikus zenekar, ezt a Richter-bérlet tartalmazza.

A győri Filharmonikusok nemsokára indulnak európai koncertkörútra. Turnéjuk államásairól a kisalfold.hu-n íródó blogjukban olvashatnak.Olvasóink írták

 • 2. kanga64 2009. május 06. 08:44
  „Szó, mi szó, enyhén szólva is diktatórikussá váltak a dolgok a zenekar életében, mióta az új vezetés megkezdte áldásos működését...:-/”
 • 1. JóSzínházat 2009. május 06. 08:28
  „Jól megy Győrnek, háromra (!) gyarapodott a zenekari igazgatók/vezetők létszáma a gazd. megszorítások időszakában.
  Mi volt a baj a vezető karmesterrel: Medveczkyvel? Miért kellett föléje rakni még egy művészeti vezetőt, a klarinétos Berkes Kálmánt, aki diákzenekarokon (lásd Musashino Akadémia zenekara) kívül mást nem vezényelt még?
  Biztos véletlen, hogy Füke is éppen klarinétos , így ketten izgathatják a szerencsétlen , de vérprofi Medveczky Ádámot, aki több hangszeren játszik és rengeteg karmesteri tapaSztalattal rendelkezik....
  Amennyiben nem kapok megnyugtató választ, kérdésemet egy tornásznak meg egy libakereskedőnek is fel fogom tenni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új játszóterekre, játszóhelyekre 100 milliót költ Győr

Győr - Az uniós előírásoknak megfelel minden játszótér Győrben, a korszerűtlen „vas… Tovább olvasom