Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Megújul a Széchenyi híd

Győr - Körülbelül június végén fejezi be a győri Széchenyi híd felújítási munkálatait a Magyar Közút Kht. A nettó 240 millió forintos beruházás miatt jelenleg egy sávba terelik a forgalmat.
Mint a győri autósok tapasztalhatták, a Széchenyi híd korábban ígért felújítási munkálatai elkezdődtek, néhány napja emiatt egy sávba terelik a forgalmat.

Dugók egyébként nem alakulnak ki, a Révfalu–Vámosszabadi–Bácsa és a Belváros között autó- zóknak valamivel óvato- sabban kell vezetniük, főként a 30-as sebességkorlátozás miatt.

A harmincéves dunai monstrumhoz 1993-ban nyúltak utoljára. Fotó: Bertleff András
A harmincéves dunai monstrumhoz 1993-ban nyúltak utoljára. Fotó: Bertleff András

A harmincéves Széchenyi hídhoz 1993-ban nyúltak utoljára, most több százmilliós beruházás keretében újítják fel egy részét, mivel a pénzből teljes rekonstrukcióra nem futja. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Kht. kommunikációs menedzsere elmondta: a 14-es (Vámosszabadi felé vezető) főút e szakaszán részben átépítik a járdaszegélyt, teljesen felújítják a szalagkorlátokat és a pálcás acélkorlátokat, elvégzik a hídsaruk korrózióvédelmét, a dilatációk cseréjét, a betonfelületek tisztítását, javítását és védelmét. Emellett megújulnak a feljárólépcsők, kicserélik az aszfaltot a teherforgalom által leginkább igénybe vett két szélső forgalmi sávon, illetve zajvédő falat építenek. A híd városközpont felőli oldalára vonatkozó közbeszerzési pályázaton a Magyar Aszfalt Kft. és a Polár-Húsz Kft. végzi el a munkálatokat, a kivitelezés mintegy nettó 240 millió forintba kerül, s a munka várhatóan június végéig tart.

Számos más beruházást is tervez uniós forrásból ez évre a Közút kht. a megyében, így például május 30-ig felújítják a szigetközi főút győrújfalui átkelési szakaszát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslatokat várnak

Győr - Győr megyei jogú város közgyűlése javaslattételi felhívást tett közzé a „Városrész… Tovább olvasom