Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Megújul a Nyúl-Ménfőcsanak és a Pápa-Szilsárkány összekötő utak összesen 6,1 kilométeres szakasza

Megújul a Nyúl-Ménfőcsanak és a Pápa-Szilsárkány összekötő utak összesen 6,1 kilométeres szakasza. A projekt teljes költsége megközelíti a 1,5 milliárd forintot. A kivitelezőnek a szerződés szerint 2013 májusára kell végeznie a munkálatokkal.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül megújul a Nyúl-Ménfőcsanak és a Pápa-Szilsárkány összekötő utak összesen 6,1 kilométeres szakasza. A projekt teljes költsége megközelíti a 1,5 milliárd forintot. A kivitelezőnek a szerződés szerint 2013 májusára kell végeznie a munkálatokkal.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Nyugat-dunántúli régióban 7,16 milliárd forint megítélt forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

A projekt keretében megújul a 8311 jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út 2,9 kilométeres és a 8408 jelű Pápa-Szilsárkány összekötő út 3,2 kilométeres szakasza. A 8311 jelű út felújítandó szakasza Győrújbarát és Ménfőcsanak településeken halad, végig belterületen. A jelenlegi, változó szélességek helyett a burkolat és a padka szélessége egységes lesz, helyenként szélesítéssel. A meglévő burkolatot megerősíti a kivitelező. A beruházással megszűnik a burkolatszél töredezettsége, a buszmegállók átépítésével csökkenni fog a balesetveszély, ezen kívül a vízelvezető rendszer rekonstrukciójával az út élettartama is növekszik.

A 8408 jelű út esetében a felújítás a veszprémi megyehatártól indul, külterületen zajlik, csak az utolsó 139 méter esik Szany belterületére. Az út állapota erősen leromlott, repedezett, a burkolat sok helyen megsüllyedt. Az ártéri töltés elégtelensége miatt töltésépítést is tartalmaznak a felújítási munkálatok. A burkolat erősítése mellett padka- és árokrendezést, valamint a vízelvezetés javítását is elvégzik a szakemberek. A beruházás emellett érinteni fogja a „Szanyi Rába ártéri híd"-at is, amely a projekt keretében teljesen megújul.

Az útszakasz felújítását a közbeszerzési eljárás során kiválasztott Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium végezheti el, összesen csaknem bruttó 1,45 milliárd forintos európai uniós forrásból. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Olvasóink írták

 • 3. urbaniastapista 2012. szeptember 12. 11:16
  „http://www.strabag.hu/
  Eszerint a Magyar Aszfalt = Strabag.”
 • 2. lacivélemény 2012. szeptember 11. 17:01
  „Ekkora volumenben a dunántúlon nincs....de ott van ausztriában a strabag, ha az mszp kormányozna akkor ők építenék ezt az utat magyar cégek helyett.”
 • 1. urbaniastapista 2012. szeptember 11. 16:24
  „Nem is kartell és lenyúlás szaga sincs:

  Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium,
  benne a Magyar Aszfalt Kft., a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. , az EuroAszfalt Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft..

  Van még másik útépítő a Dunántúlon?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatás szüretkor Szabadvári Antalnál - fotógaléria

Látogatás szüretkor Szabadvári Antalnál Tét-Ürgehegyen. Fagyáskor mínusz négy fok után sikerült… Tovább olvasom