Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megújul a mérnökképzés Győrben

Megújul a mérnökképzés Győrben a jövő tanévtől; még inkább a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt - mondta Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora az MTI-nek.

Ez azt jelenti, hogy a hallgatók az eddiginél több időt töltenek gyakorlaton, illetve ismereteik egy részét ilyen közegben fogják megszerezni - jelezte a rektor, aki hozzátette: ettől azt várják, hogy motiváltabbak lesznek a diákok.

Közlése szerint az Audival közösen alakítják át az egyetem gyakornoki rendszerét, amelynek keretében fél évet tölthetnek cégeknél a hallgatók. A cél az, hogy a németországi duális mérnökképzés tapasztalataira alapozó és ahhoz hasonló szisztéma jöjjön létre. A reformba minden, a szférában tevékenykedő vállalkozást szívesen bevonnak.

Szekeres Tamás hozzátette: a koncepciót –, amelyet felmenő rendszerben valósítanának meg – augusztus végén fogadhatja el az egyetem szenátusa. Elsősorban a járműiparhoz kapcsolódó alapképzésben vezetnék be az új rendszert, "mert ott van égető szükség erre", és a tapasztalatok tükrében döntenek majd az esetleges kiterjesztésről.

A rektor kitért arra, hogy a gépiparban számos olyan üzem tevékenykedik Győr körzetében, amely világszínvonalú technológiát használ, így a diákok ezeknél a cégeknél olyan műszereket, eljárásokat ismerhetnek meg, amilyeneket máshol Magyarországon nem vagy csak nagy nehézségek árán tanulmányozhatnának működés közben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdik az építkezést a rakparton

Csütörtökön a tervek szerint megkezdődik a munka a Móricz Zsigmond rakpart alsó részén. Az első… Tovább olvasom