Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megújul a kunszigeti kultúrház

A tetőcserével nagyrészt már végeztek a kunszigeti kultúrház felújítását, kibővítését végzők. A beruházásra azért kerülhetett sor, mert az önkormányzat 51 millió forintos pályázati támogatást nyert erre a célra a vidékfejlesztési minisztériumtól.

Szeptember 22-én kezdtek dolgozni a kivitelező cég emberei a kultúrházban. Lendvai Ivánné polgármester elmondása szerint az volt a fontos, hogy a külső munkálatokkal – a tető javításával, a cserepek lecserélésével – még ősszel végezzenek és ez láthatóan sikerülni is fog. Már a parkettát is felszedték a nagyteremben, hamarosan pedig újakra cserélik az ablakokat. Mostanában falbontással foglalkoznak, ugyanis belső átjárást akarnak biztosítani a könyvtárba és a bejárati rész előbbre helyezésével megnövelik a fogadóteret még a tél folyamán. Az épület villamos és fűtési rendszerét is átalakítják úgy, hogy utóbbi megújuló energia felhasználásával tudjon működni.

Az egykor családi háznak készült közösségi épületen javában folyik a felújítási munka. Fotó: Bertleff
Az egykor családi háznak készült közösségi épületen javában folyik a felújítási munka. Fotó: Bertleff

Kunszigeten olyan épületben van már évtizedek óta a kultúrház, ami eredetileg családi háznak készült még az 1930-as években. Szeretnék megőrizni most is sajátos hangulatát, ugyanakkor korszerűvé változtatják. Eddig is többféle szerepnek megfelelt: ünnepségeket, kisebb közösségek találkozóit tartották itt, internetelérési lehetőséget biztosítottak. Az átalakítás révén pedig még inkább többfunkcióssá válik: a helyi civil szervezetek akadálymentesített irodákat kapnak, a belső udvart szabadidős tevékenységre alkalmassá építik át.

Az átadás várhatóan késő tavasszal, korán nyáron lesz. Addig csak a könyvtár látogatható, ott tudnak énekkari próbát, egyesületi megbeszéléseket tartani a falubeliek.

A helyi mezőgazdasági szövetkezet felajánlotta segítségét, így az irodáját használhatják, az ünnepségeket pedig az átmeneti időszakban az önkormányzat más intézményeiben rendezik meg.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. november 06. 13:24
    „Jézus biztos beugrik majd megnézni, ha kész lesz. Még keresni sem kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy jó kérdés: mihez kezdjünk télen a barnafedeles kukával?

Az új rendszer a vidéki hulladék elszállításban 2011-től lép életbe. Az ürítési adatokat a… Tovább olvasom