Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Megújul a koroncói út

Koroncó - Több mint százmillió forintot költ a Magyar Közút a Koroncóra vezető hat kilométeres útszakaszra, amire már régóta ráfért a burkolatfelújítás, mert nagy kátyúk csúfították. Viszont hamarosan egészen a faluig könnyebb, kedvezőbb lesz a közlekedés.
A 83-as főút koroncói leágazásától a faluig vezető útszakaszon látványos munkálatokat végeznek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozó 8418-as jelű összekötő szakasz országos közút, így az rt. végezteti a burkolatfelújítást. Úgynevezett marással kombinált profiljavítási munkákat végez a kivitelező, amely kiegyenlítő és kopóréteg beépítését jelenti. Emellett az árkokat is rendbe teszik, a padkát megerősítik. Mindez azért vált szükségessé, mert a burkolat elöregedett és jelentősen kátyúsodott, a vízelvezető rendszer pedig csak részben biztosította a csapadék elvezetését.

A munkaterület átadására még tavaly novemberben sor került, ám a téli időjárási körülmények miatt a tényleges kivitelezés valójában csak idén márciusban kezdődött el és várhatóan május végéig befejeződik. A munkálatok 132 millió forintba kerülnek, ennek eredményeként a szakaszon a közlekedési viszonyok érzékelhetően kedvezőbbé válnak.

Horváth Lóránt szerint az árkokat is rendbe teszik és a padkát is megerősítik. Fotó: Bertleff András
Horváth Lóránt szerint az árkokat is rendbe teszik és a padkát is megerősítik. Fotó: Bertleff András

– Már csaknem ideértek a faluhoz a munkálatokkal, már csaknem végig jó úton lehet jönni Koroncóig – mondta nem kis örömmel Horváth Lóránt polgármester, hiszen már több éve nagy kátyúk nehezítették a közlekedést, ártottak a kocsiknak. Sőt, a vállalkozók szállítmányainak is többször kárt okoztak az útviszonyok, ezért már régóta vártak a változtatásra. A javítás már előbb is időszerű lett volna, de küzdelmük sikerének tekinti a mostani felújítást, aminek korábban még demonstrációval, forgalomlassító akcióval is hangsúlyt adtak.

Ráadásul most tájékoztatása szerint a falun belüli átvezető állami útszakaszt is megjavítják, ez azért is jó, mert sokan erre közelítik meg a rábaközi településeket.

Azt is fontosnak tartja Horváth Lóránt, hogy az árkokat is rendbe teszik és a padkát is megerősítik, így teljes szélességében használhatóvá válik az úttest. A faluvezető reméli, hogy az útminőség javulása lendületet ad az építési telkek értékesítésének, azok beépítésének, hiszen szép település Koroncó és közel van Győrhöz.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. április 27. 08:13
    „Hát igen, mint régen "ott ahol a papok táncolnak"! Hogy miért nem építik meg egészen a Tét-Lébényi útig?-hát a , már ismét a jövő titka! Talán, ha Tétre is telepítenének a (Pápai mód) NATO katonákat akkor lenne itt is jó út?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eva Rhodes: John Lennon 25 ezer fonttal tartozott neki

Győr - Agyonverte Eva Rhodes-t, majd a nő holttestét elégette a 30 éves ózdi A. Csaba, aki a maradék… Tovább olvasom