Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megújul a Híd utcai rendőrőrs

Felajánlásból március közepéig felújítják a győr-szigeti, Híd utcai rendőrőrs műemléki védettséget élvező épületét. Ezenfelül az őrs az ígéret szerint csúcstechnikával dolgozhat majd.
Győr önkormányzata 1991- ben adta a város rendőrségének használatába a Híd u. 11. számú épületet, hogy ott működhessen a körzeti megbízotti alosztály. A polgári stílusban épült ház műemléki védettséget élvez. A szükséges javítások mellett két éve teljes tetőcserét is végeztek rajta, ám mostanra elkerülhetetlenné vált a teljes belső felújítás, beleértve a gépészetet és az elektromos hálózat cseréjét is.
A város rendőrkapitánya, Holló Sándor alezredes nem kis utánjárásának köszönhetően sikerült olyan vállalkozókat találni, akik felajánlásból – hivatalosan fogalmazva közérdekű kötelezettségvállalásból – elvégzik a körülbelül tízmillió forint értékű felújítást. Az erről szóló szerződést tegnap sajtótájékoztató keretében szentesítették a városházán.

A megyei rendőrfőkapitány, Szabadfi Árpád dandártábornok méltatta az Integrál-H rt. és a Vill-Korr Hungária Kft. felajánlását: e két cég eddig is sokat tett már a város közbiztonsága javítását segítendő. A főkapitány elmondta azt is, hogy a BM tavaly is, idén is komoly erőforrásokat mozgósít. 2005-ben például a megyei főkapitányság épületének nyílászáróit cserélték ki (ez 100 millió forintba került). Idén a győri kapitányság épülete kap – 50 millió forintért – teljes tető- és nyílászárócserét.

Ez annál is inkább méltánylandó, mert a rendőrségnek ebben az évben országosan összesen 300 millió forint áll rendelkezésére felújításra. Győr tehát kiemelt helyet kapott, jórészt a város polgármestere, Balogh József közbenjárására – mondta a főkapitány.

Imre István, az Integrál-H elnök-vezérigazgatója, és Gasztonyi László, a Vill-Korr ügyvezető igazgatója egyaránt azt erősítette meg a sajtótájékoztatón: szívesen vállalták a felújítás kötelezettségét a városért, s annak egyre hatékonyabban működő rendőrségéért.

A körülbelül 10 millió forint értékű munkával felújított épületet március 16-ig adják át további használatra a rendőrségnek. Az épület kezelője, az Inszol rt. elvégzi a lépcsőház teljes felújítását. Terveiben – az anyagi lehetőségek függvényében – szerepel a védettséget élvező ház külső megújítása is.

A megyei főkapitány a szerdai sajtótájékoztatón elmondta még: remények szerint nemcsak a Híd utcai őrs épülete újul meg, hanem a hatékony működést segítő technika is, és beépíthetik a legkorszerűbb informatikai rendszereket, a robotzsaru után a „neo robotzsaru" elnevezésűt.

Újváros sincs elfelejtve

A szigeti őrs megújulását hallva kapásból adódik a „szomszédvárban", Újvárosban lakók kérdése, hogy mi lesz velük. Hiszen régóta szeretnének, ha már nem is őrsöt, mint hajdan volt, de legalább „saját" körzeti megbízottat. A főkapitány és a városi rendőrkapitány is megerősítette kérdésünkre: nincsenek elfelejtve az újvárosiak. Csakhogy a körzeti megbízotti állást nem lehet „átvezényléssel" megoldani, hanem pályázat útján – annak feltétele pedig egyebek között kétéves közterületi szolgálat. A jelentkező fiataloknak pedig még nincs ennyi szolgálati idejük. Remény van rá, hogy amint az új „utánpótlás" kikerül az iskolából, s tehermentesíti részben a mostani állományt, lesz jelentkező.

A város egyébként két lakást is biztosított az újvárosi körzeti rendőröknek – ezek egyelőre üresen állnak. A főkapitány szerint Újvárosra nemcsak a leendő körzeti megbízottak révén figyelnek, hanem szükségét tartják más rendőri erők jelenlétének is, amik a lakosságot megnyugtatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontás után nő ki Városrét

Eddig több tízezer négyzetméternyi épületet bontott el az Engel Group, hogy a Rába-gyár volt győri,… Tovább olvasom