Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Megújul a győri szeretetotthon

Megújul és bővül a győri evangélikus szeretetotthon. Lakóinak egyelőre építési területen kell botladozniuk, megszokott csendes, békés életritmusuk is felbolydult, talán már nem sokáig.
A győri evangélikus szeretetotthon modernizálása több mint 300 millió forintba kerül.
Alapvető feladatai közé számítja a szeretetszolgálatot a győri evangélikus egyházközség. Működtetésében Győrött és Börcsön van szeretetház, ahol most százhuszonöten élnek. Győrben nyolcvanan, de remélhetően rövidesen már százan, amint befejeződnek a Széchenyi-terves pályázatból nyert pénzen végzett munkák.

A győri szeretetházat 1883-ban alapították, Luther születésének 400. évfordulóján. Azóta persze sok változáson ment át. Az idők szava, a törvényi előírások és a Széchenyi-terv kínálta lehetőség miatt, illetve révén az egyházközség úgy gondolta, ideje az alapvető modernizálásnak. A szeretetotthon mindkét épülete új tetőszerkezetet kap. A férőhely 80-ról 100-ra bővül. (Megjegyezzük, jelenleg kétszáznál többen várják, hogy a szeretetotthonba kerülhessenek.) Minden szoba önálló vizesblokkot kap a korszerűsítés során. Az akadálymentes közlekedés feltételeinek biztosításáért mindkét épületben lift lesz és rámpákat építenek. A két épület között fedett folyosó teszi lehetővé a közlekedést.

Az építők négy hetet csúsznak a munkálatokkal. A határidő (október vége) tartása azért is fontos, mert különben „elúszik" a Széchenyi- terven nyert pénz. Ez pedig nem kevés. A győri evangélikus szeretetotthon modernizálása több mint 300 millió forintba kerül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújításra szorul a Baross híd

Bár a győri Baross híd teljes felújítása még évekig elhúzható, akár már ma érdemes lenne elkezdeni a… Tovább olvasom