Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Megújul a győri Lepke utca

A tervek szerint ősszel adják át a rendbe hozott győr-szabadhegyi Lepke utcát, amelynek 400 méterén nemcsak a burkolat újul meg, de a csapadékvíz-elvezetés is kiépül.

A Lepke utca Győr-Szabadhegy egyik feltáró útja a Jereváni út és Szent Imre út közötti lakóterületen - hangzott el a szerda délelőtti sajtótájékoztatón, amelyen Simon Róbert Balázs alpolgármester és Hajszán Gyula, az érintett körzetek önkormányzati képviselői valamint Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője számolt be a beruházásról.

A Jereváni út-Zöld utca-Lepke utca körforgalom megépítése óta a forgalom az egész szakaszon megnövekedett. A burkolat állapota azonban nagyon rossz minőségű volt, a teherbíró alap nélküli felületi bevonat eredetileg nem ehhez a terheléshez és minőségi elvárásokhoz készült. A csapadékvíz elvezetése sem megoldott az utcában, a szikkasztó árkokon keresztül párolgott el a lehullott esővíz.
A Lepke utca Levendula és Vak Bottyán utcák közötti szakaszának felújításáról szóló tervek tavaly készültek el. A kivitelezés is megkezdődött a csapadékvíz elvezető rendszer építésével, amelyet az útépítés követ. A munka során a rossz állapotban lévő járdákat is kicserélik.

A Lepke utca mintegy 400 méterét érinti a beruházás, amely 146 millió forintba kerül és őszre teljesen befejeződik.

Olvasóink írták

  • 1. DON 2013. május 23. 06:17
    „Hol fognak ezután gyakorlatozni a harckocsizók? Nem volt Győrben még egy olyan utca, ahol ennyi tankcsapda lett volna. Kár érte :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

51 oszlopból lopták ki a kábelt Győrben

Az Audi-gyárat megkerülő új út menti közvilágítási oszlopsorból, összesen 51 oszlopból távolítottak el tolvajok kábeleket. Tovább olvasom