Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megújul a termál gyógyászati részlege

Májusban megkezdik a győri termálfürdő gyógyászati részlegének felújítását; aminek keretében sportrehabilitációs központot is kialakítanak – hangzott el a Pannon Termál Klaszter tegnapi konferenciáján.
A nyugat-dunántúli gyógy- és termálfürdőket, gyógyszállókat tömörítő Pannon Termál Klaszter a tavalyihoz hasonló, mintegy 30 százalékos vendégforgalom-növekedésre számít az idén – közölte Majthényi László, a klaszter ügyvezető igazgatója a termálturizmussal foglalkozó konferencián Győrött.

A megyei kereskedelmi és iparkamara rendezvényén a szakember elmondta: tavaly 1,3 millióval több vendég vette igénybe a klaszterhez tartozó Vas, Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyei termál- és gyógylétesítmények szolgáltatásait, mint egy évvel korábban. Összesen 5,5 millió vendéget fogadtak 2003-ban, 31 százalékkal többet, mint 2002-ben. Ugyanakkor a magyarországi gyógyszállók vendégforgalma az elmúlt évben mindössze 3,9 százalékkal növekedett. Az ez évi prognózisokat megalapozza, hogy az idei az első teljes éve az új győri és a pápai gyógyfürdőnek.

Derűlátásra ad okot, hogy a győri élményfürdő vendégforgalma a tél végi márciusban meghaladta a 32 ezret.
Kovacsics Imre, a győri Rába Quelle Gyógy- és Élményfürdőt működtető kft. ügyvezető igazgatója elmondta: májusban megkezdik a gyógyászati részleg felújítását; aminek keretében sportrehabilitációs központot is kialakítanak.

A beruházás összköltsége 110 millió forint, a fejlesztéshez 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumtól. Az összegből mintegy 30 millió forintot fordítanak a műszerpark felújítására. A gyógyászati teret közel megduplázzák, így csaknem 600 négyzetméteren történnek majd a mozgásszervi kezelések. A tervek szerint nyár végén nyitják meg a megújult részleget, amely azonos színvonalú szolgáltatást nyújt majd a biztosított és a magánbetegeknek – mondta az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legfontosabb maga az élet

Negyvenkettő karácsonyától háromezer kilométert gyalogolt katonatársaival az életért Magyar József.… Tovább olvasom