Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Megújított életek szolgálatában

Enese–Budapest - Tavaly 17 önkéntes 720 órával járult hozzá a „megújult életeket" segítő Transzplantációs Alapítvány munkájához. Néhány hónapja az enesei Böcskei Virág is csatlakozott a tevékeny csapathoz.

Évekig csak tényszerű vagy éppen megható médiatudósítást jelentettek számára a transzplantáltakról szóló hírek. Böcskei Virág életében a fordulatot a Magyar Transzplantációs Társaság felkérésére tavaly ősszel szervezett konferencia hozta. A 27 éves enesei lány ugyanis egy beutaztatással és rendezvényszervezéssel foglalkozó fővárosi cégnél dolgozik.

–  Olyan embereket ismertem meg a közös munka során, akiket azóta példaképeimnek tekintek, s akikkel az alapítványnál együtt dolgozunk – mesélte érdeklődésünkre Virág, aki a konferenciát követően egyre gyakrabban böngészte a „Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért" honlapját, ahol megtalálta a munkára indító mondatot. – Olvastam, hogy a feladatokat Szalamanov Zsuzsa, a kuratórium elnöke alkalmi önkéntesekkel látja el. Jelentkeztem, tárt karokkal és nagy szeretettel fogadtak.


Böcskei Virág

Ez a munka segített abban, hogy a korábban számomra távoli fogalmak, amilyen a donor, a szervátültetés, egyik napról a másikra megrendítő valósággá váltak.

Virág, aki egyébként közgazdász, elsősorban marketing- és médiafeladatokat vállalt az alapítványnál. Több helyen és módon népszerűsíti a közhasznú szervezet tevékenységét, eredményeit, de mint önkéntes, a családi napokon és a táboroztatásokban is részt vesz.
– Az összejöveteleinken gyakran találkozom megyebeli – legutóbb péri, mosonmagyaróvári és soproni – gyerekekkel is, figyelem őket, és igazából semmi különbséget nem látok a transzplantáltak és egészséges testvéreik között. A szervátültetéssel valamennyien lehetőséget kaptak egy új, teljes életre.

Az enesei lány mintegy igazolásként megemlítette: sokan sportolnak a szervátültetettek közül. Nem is akármilyen szinten, hiszen tavaly ősszel például a szervátültetettek világjátékáról Bangkokból három magyar transzplantált gyerek tizenöt éremmel tért haza.

– Úgy érzem, hogy a kapkodó, rohanó világban, ahol az „érték" már nem érték többé, ahol az emberek egyre kevesebb figyelmet szentelnek egymásra, ott fontos, hogy rádöbbenjünk és magunk is megtapasztalhassuk: lehet ezt az életet, annak prioritásait egy kicsit másként is látni és megélni. Számomra az önkéntes munka valami ilyet jelent: másokért önzetlenül valami jót tenni, és nemcsak beszélni róla, hanem tenni is érte, minden érdek nélkül, önzetlenül.

Olvasóink írták

  • 1. joco1 2008. február 27. 11:04
    „Szép és nemes gondolatokat tartalmaz a cikk”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-teszt: Nem minden mellény fénylik

Győr-Moson-Sopron - Hat, boltban kapható és megfelelő engedéllyel rendelkező láthatósági mellényt… Tovább olvasom