Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megtalálták a mosómedvét

Súlyos sérüléssel, egy hédervári családi ház kerítésén találták meg azt a mosómedvét, amely a múlt héten tűnt el Gyirmótról. A kis állat ötven kilométert vándorolt.
Másodszor is előkerült Frédi, a gyirmóti Rodeo Ranch elszökött mosómedvéje; először, eltűnése másnapján, a közeli major egyik irodájában, egy széken durmolva találtak rá a barátságos kis állatra, aki mielőtt álomba szenderült volna, kiborogatta a kukákat, hogy élelmet találjon. Gazdája hiába vitte vissza megerősített kifutójába, másnap hajnalra megint nyoma veszett – hogy hogyan oldott kereket, ma sem tudni. Frédi ezúttal nem maradt a környéken, s bár átkutatták a környékbeli telkeket, még a fák ágai között is keresték, ahová a mosómedvék szívesen másznak fel sziesztázni, nem leltek rá Frédire. A Kisalföld felhívása nyomán többen próbáltak segíteni, a környékbeli siklóernyősök még azt is felajánlották, hogy a levegőből pásztázzák a vidéket, Tóth Szilárd, a mosómedve gazdája azonban csak csütörtök este kapta a „nyertes" telefonhívást.

– Hédervárról hívtak, hogy egy családi ház kerítésoszlopán ül a „maci", amin nagyon megdöbbentem, hiszen egy ekkora állatnak nemcsak az ötven kilométeres távolság hatalmas, de három folyót is át kellett úsznia, hogy ennyi idő alatt odáig jusson – mesélte a mosómedve gazdája, aki sajnos nem örülhetett felhőtlenül kedvence megtalálásának. Az állat ugyanis – valószínűleg egy macskával történt balszerencsés találkozás során – útközben megsérült: szemét súlyos fizikai behatás érte.
Gazdája azonnal dr. Tolnai György állatorvos rendelőjébe vitte megkerült kedvencét, aki tegnap sikeresen megműtötte.
– Sajnos a szemgolyója annyira roncsolódott, hogy el kellett távolítani, így fél szemére megvakult. Ettől eltekintve szerencsére nincs más sérülése – mondta az állatorvos.

Az önkényes „kirándulás" másik sajnálatos következménye, hogy Frédi, aki szelíd házikedvencként még pórázon sétáltatni is hagyta magát, olyan vad lett, hogy megközelíteni sem lehet. Gazdája reméli, hogy ha kiheveri a megrázkódtatásokat, és visszatér otthonába, lakótársa, az ormányos medve, Dörmi mellé, ismét a régi barátságos kedvenc üdvözli majd a ranch látogatóit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmilliós bírság a vízügyi igazgatóságnak

Idén már másodszor, ezúttal 8 millió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságot a győr–gönyűi kikötő fejlesztésére kiírt pályázat miatt. A fejlesztés ettől függetlenül elkészül 2008 tavaszára. Tovább olvasom