Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Megszűnnek a részönkormányzatok? - A Győri Baloldal szerint szükség van rájuk

A Győri Baloldal azt szeretné, ha a képviselők nem szavaznák meg pénteken a városi közgyűlésen a részönkormányzatok megszüntetését.

Pollreisz Balázs, az MSZP és az Együtt alkotta Győri Baloldal frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a pénteki közgyűlés két napirendi pontja szerinte ellentmondásos.

Az egyik ugyanis elmondása alapján gyakorlatilag megszüntetné a városban a jelenlegi öt részönkormányzatot. Egy másik napirendi pont pedig a frakcióvezető tájékoztatása alapján a részönkormányzatok korábbi döntéseiről számol be, mely szerint például Likócson és Gyirmóton a részönkormányzatnak köszönhetően újságot adtak ki, nyárzárót tartottak, szociális intézményt támogattak és a járdafelújításra több pénzt tudtak költeni.

Pollreisz Balázs szerint épp ilyen fejlesztések, események miatt van szükség a részönkormányzatokra, ezért fontosak azok a lakosoknak. Ezért kéri, hogy a képviselők ne szavazzák meg holnap a megszüntetésüket.

„A megszüntetésre vonatkozó rendelettervezet tartalmaz egy hatástanulmányt is, mely szerint, ha nem lesznek részönkormányzatok, akkor annak nem lesz semmiféle gazdasági és társadalmi hatása. Akkor adódik a kérdés, hogy eddig miért kellettek?" – fogalmazott Pollreisz Balázs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei elismerés a kulturális területen végzett munkáért

Három személynek adott át elismerést Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerdán délután… Tovább olvasom