Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Megszűnik három Tesco Győrben, egy Sopronban is bezár

Tizenhárom üzletet ítéltek bezárásra, több mint ötszáz munkavállaló állása szűnik meg február 4-től.A Tesco honlapján található hivatalos közlemény szerint, ellentétben a korábbi információkkal,  Győrben három üzletet zárnak be: az Ifjúság körút 80., a Liget utca 85., a Szent István út 25. alatti boltot. Sopronban a Teleki P. ut. 21 alatti Tesco szűnik meg.
 
Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója elmondta:

„A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit.

Nigel Jones az Indexnek adott interjújában arról is beszél, hogy ugyan ők kapják a legnagyobb pénzügyi terhet, de nem a legnagyobb üzleti kockázatot. Ezért nem úgy fogják fel, hogy a kormány által hozott szabályozások Tesco-ellenesek, inkább kereskedelmi kihívásoknak tartják őket, hiszen hosszú távon terveznek Magyarországon. 

A magyarországi vezérigazgató az Indexnek elmondta, a leépítésre egyértelműen a legutóbbi szabályozási változtatások miatt volt szükség, amit már rég elmondtak a kormánynak is. Megpróbálnak az elbocsátottak egy részének új állást találni a cégen belül, franchise-t egyelőre nem terveznek, a vasárnapi házhoz szállítás témája pedig még vitatott.

A teljes interjú itt >>

A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók. Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal évek óta hozzájárulunk a magyar gazdaság eredményeihez, és áruházainkban büszkén szolgáljuk ki heti három millió vásárlónkat.

Számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget."

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco döntéséről a mai napon tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat.

A vállalat ma tájékoztatja az érintett áruházakban dolgozó munkatársakat az áruház bezárásának bejelentését követő lépésekről.

„Mindent elkövetünk, hogy minél több, a bezárás által érintett kollégának a Tescón belül munkalehetőséget találjunk. Számunkra jelen pillanatban most ez a legfontosabb" – tette hozzá Nigel Jones.

Korábban írtuk

Ma tájékoztatja az érintett áruházak dolgozóit, valamint a szakszervezeteket és a munkaügyi hivatalt a magyarországi Tesco áruházlánc a február 4-től érvényes üzletbezárásokról, amely egyelőre a hálózat 13 egységét érinti - jutott a Magyar Nemzet tudomására.

Győrben tíz S-Market jellegű Tesco van. Itt az áruházak listája, arról egyelőre nincs információnk, hogy melyik kettő zárhat be.

Kiszivárgott információk szerint a döntéssel 546 áruházi dolgozó munkája szűnik meg, de többeknek új álláshelyet kínálnak a közelben üzemelő Tesco-egységekben - írja a Magyar Nemzet.

A bezáró árusítóhelyek között jórészt kisebb boltok, szupermarketek, úgynevezett Tesco Expressek, illetve S-Market típusú üzletek vannak.

A lap értesülései szerint Győrben is megszűnik kettő, S-Market jellegű Tesco.

A kisalfold.hu információi szerint Sopront is érinti a döntés. Úgy tudjuk, hogy egy üzletet zárnak be.
 
A Magyar Nemzet tudomására jutott az a több forrásból megerősített információ is, miszerint a mai bejelentés során úgy indokolják meg az elbocsátásokat a munkavállalóknak, hogy azok a kormány nemrégiben hozott döntései miatt szükségesek.

Mostanában sok pofon éri a Tescót Magyarországon: ott a vasárnapi és éjszakai nyitvatartás megszüntetése márciustól, és ott veszteség esetén a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma 2018-tól.

Sőt, a korábbi ingyenes autópályák fizetőssé tétele is okozhat gondot a Tescónak, hiszen több nagy hipermarket is ilyen utak közelében helyezkedik el - ilyen például a budaörsi, a dunakeszi, a győri vagy a tatabányai. És vasárnap a házhozszállítás is tilos lesz.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Baloldal: az újvárosi lakosok elveszítik az egyetlen boltot

˝Az adyvárosi és belvárosi lakosok még szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen ők mehetnek a közeli… Tovább olvasom