Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megszűnés helyett siker

A megmaradásáról hozott döntés után sikeres a győri honvéd-szakközépiskola toborzóakciója.

A két nyílt napon az ország különböző részéből szüleivel együtt közel háromszáz általános iskolás látogatott el az intézménybe.

A Kisalföld december elsején számolt be arról, hogy a korábbi döntést megváltoztatva a Honvédelmi Minisztérium bejelentette: a megszüntetés előtt álló Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium tovább működhet. Mivel a korábbi helyzet miatt az intézmény kimaradt a középiskolai felvételi tájékoztatóból, a hadkiegészítő parancsnokságok segítségével toborzó nyílt napokat szervezett az iskola vezetése.

– Már az első nyílt napon több mint száz végzős általános iskolás gyermek látogatott el szüleivel az intézménybe az ország minden tájáról. Ez mutatja, a honvédségen belül jól működnek a kiegészítőparancsnokságok toborzóirodái, s az országjáró tájékoztató körutunk is sokat segített – mondta a második toborzónapon Borkai Zsolt alezredes, az iskola igazgatója.

Ottjártunkkor már kora reggel a harmadik csoportot – ez mintegy 50 embert jelent – vezették végig a megbízott tanárok, hogy megmutassanak mindent, amire kíváncsiak.
– Büszkék vagyunk iskolánkra. Változás az előző évekhez képest, hogy a győrieknek és a közelben lakóknak ezentúl nem lesz kötelező a kollégiumi elhelyezés – tudtuk meg Borkai Zsolttól.
Az alezredes elmondta még, hogy akiknek megtetszett az iskola, s ide szeretnének jelentkezni, a jelentkezési lapokat – a többi iskolához hasonlóan – február 17-ig lehet leadni.

Az Örkényről érkezett Danka István elmondása szerint 3-as, 4-es tanuló.
– Ide szeretnék jönni tanulni, s katona lenni, mivel tetszik a pálya és az iskola is. Örömmel hallottam, hogy az intézmény megmarad – válaszolta érdeklődésünkre Danka István.

Szüleivel érkezett Cserháti Henrik Bakonyszombathelyről, neki ismerős a hely.
– Bátyám is itt tanul, most végez. Ezért gondoltam, hogy én is idejövök, de sajnos meg akarták szüntetni az iskolát. Szerencsére ez megváltozott, így szeretném követni a testvéremet.

A tatabányai Berki Szabina egy, a tatai laktanyában rendezett nyílt napon határozott úgy, katona lesz.
– Lányként érdekel a pálya, s elszomorodtam, hogy bezárják az iskolát. Nem tudom, hova mentem volna tovább, csak ez volt az elképzelésem. Most viszont nagyon örülök – mondta Szabina.

Olvasóink írták

  • 1. Véber GYÖÖRGY 2008. október 16. 19:55
    „én nem a cikkhez szeretnék hozzá szolni ,én a fiamat szeretném az iskolába beiratni ,szükségem lenne is kola látogatási idöpontra ill egy elözetes irott tályékoztatóra ha nem esik nehezükre akkor az imail cimre vagy a levelezési cimre , ami Barcs Danko ut.74,7570,elöre is köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncban világbajnokok

Németország egyik ismert sportközpontjában, Riesában a közelmúltban rendezték meg a divat- és… Tovább olvasom