Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Megszépült a marcalvárosi aluljáró Győrben - videó

Befejeződtek a marcalvárosi aluljáró felújítási munkálatai: rendezett, tiszta, művészeti alkotásokkal díszített átjárón sétálhatunk.

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet intézményvezetője az állagmegóvó felújításról elmondta: megtörtént a vízelvezető rendszer, a világítás, a lépcsők hibáinak kijavítása, az aluljáró lábazatát sóvédelemmel látták el, a falak időjárásálló festéket kaptak.

"A műszaki munkán túl szerettünk volna valami pluszt adni. Nagy az aluljáróban a gyalogosforgalom, ezért gondoltunk arra, hogy vidámabbá kellene tenni a falakat" - közölte.

Így kapcsolódtak a felújítási munkákba a város művészeti intézményei: iskolások és óvodások, fiatal képzőművészek munkái díszítik az oldalfalakat és az aluljáró közepén álló tornyot.

A projekt ünnepélyes zárásán Borkai Zsolt polgármester így szólt: "Emlékek kötnek az aluljáróhoz, annak idején nap mint nap megfordultam itt. Az ember akkor érzi jól magát egy helyen, ha szép, rendezett a környezet. Örülök, hogy ez most itt megvalósult".

Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő a munka során tapasztalt összefogást, az önzetlen segítő szándékot hangsúlyozta:

"Bebizonyosodott, hogy értelmes célokért összefognak az emberek, hogy a segítőkészség nem kopott ki a mindennapokból.

Van erő, van remény a mai fiatalságban". A marcalvárosiak nevében Rózsavölgyi László vette át a megszépült aluljárót, majd emléklapot adott át a projektben, a falak díszítésében részt vállalt intézményeknek, művészeknek.

Győr, és a városrészek fejlődését méltatta Kara Ákos országgyűlési képviselő is.

A művészeti alkotások az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, a Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság intézményeinek, a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola Szakközépiskola és Kollégium diákjainak és óvodásainak, valamint a Városi Művészeti Múzeum fiatal képzőművészeinek keze nyomát dicsérik.

Az aluljáró mintegy 25 millió forintból, az önkormányzat támogatásával, a Városi Közútkezelő és a Városi Művészeti Múzeum közreműködésével újult meg.

Olvasóink írták

 • 7. SnakeS 2012. október 24. 22:05
  „Mi köze valakinek a lelkiismeretének ahhoz, hogy az illetőt megtámadják-e?

  Csak azok válnak áldozattá akiknek rossz a lelkiismerete?

  Te itt vagy minden éjjel, hogy ezt így ki tudod jelenteni hogy itt nincs veszély?

  Csak mert én jártam erre párszor éjszaka és annyit mondhatok, nem örülnék ha tudnám hogy a családom, vagy az ismeretségem nő tagjai egyedül járnak itt éjszaka.”
 • 6. Mankapunka 2012. október 19. 00:56
  „Régebbi részen ott van a csatorna,és idővel feltelik vízzel,és ott poshad meg.

  Hülyeség,semmi veszélyforrás nincs itt éjjel. Akinek rossz a lelkiismerete,az fél az utcán errefelé.”
 • 5. Prédikátor 2012. október 18. 23:33
  „A polgárőrséget megtalálni a Déry Tibor utcában....”
 • 4. Pano 2012. október 18. 23:14
  „Nekem is nagyon tetszik az új aluljáró, csak egy dologtól félek, hogy nem sokáig marad így, sajnos :( Jönnek a grafitisek és szét lesznek fújva ezek a művészi alkotások és az üres felületek fél éven belül.
  Amikor 10 éve csinálták a grafiti versenyt, akkor is nagyon szép alkotások készültek, szabályosan egy 21. századi képtár volt, de még azokra is ráfújtak a vandálok és elcsúfították.

  Térfigyelő kamerát én is támogatnék! Az valóban nagyon hiányzik onnan.”
 • 3. SnakeS 2012. október 18. 20:24
  „Szép lett az aluljáró valóban, hangulatos és világosabb is lett. Jó ötlet volt bevonni a fiatal művészeket, iskolásokat, ovisokat. Kiváló összmunka, remek csapatot alkottak. Az erre járó gyerekeknek tetszenek a képek, sokan nézegetik a szüleikkel. Remélem sokáig megmarad ilyen állapotban.

  Az hogy büdös lenne az hülyeség.

  A fotózkodás és vállveregetés után azért maradnak itt még gondok.

  Éjjel az én véleményem szerint kockázatos erre járkálni, én térfigyelő kamerákat helyeznék el ha rajtam múlna, biztonságosabb lenne. Jó lenne kivételesen megelőzni egy tragédiát, mint utólag sajnálkozni, hogy jó lett volna.

  Az üzletek, irodák több mint a fele üresen áll, a polgárőrségnek is csak a hűlt helye van itt, mondjuk a távfűtést két év előtt az önkormányzat felmondta, így ezt a tél közeledtével szó szerint is lehet érteni :)

  Internetkávézó, tanganyika... szintén kihűltek, a bazár irodája detto.”
 • 2. gonzo 2012. október 18. 18:51
  „Miről beszélsz Manka?Max a sok surmótól van büdös ott,akiknek rendületlenül lóg a cigi az arcából.
  Szép lett az aluljáró,ráfért már!”
 • 1. Mankapunka 2012. október 18. 17:01
  „Megszépült,de attól még ugyanolyan büdös marad a csatorna miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menetközben kinyílt szervizajtó okozott súlyos fejsérülést

A mentők értesítették a kapitányság ügyeletet az elmúlt napokban, hogy Győrben, a Gárdonyi Iskola… Tovább olvasom