Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Megszépült a faluközpont

Dzsungelszerű mocsaras rész volt évekkel ezelőtt szemétlerakókkal, mostanra sétautakkal, látványtóval és sportpályákkal megszépített liget lett.

A dunaszegi faluközpont megszépítésének első ütemében a nyárfaligetes részt – amelynek közelében a község főbb intézményei is vannak – teljesen rendbe tették, kitakarították és a kialakított sétautak mellé padokat, asztalokat is tettek.

A játszótér új helyre került és látványtóval, új füves focipályával, kosárlabdapályával is büszkélkedhet a település.

A polgármester szerint főleg akkor nevezhető jelentősnek a változás, ha az évekkel ezelőtti állapotokra gondolnak a falubeliek. Babos Attilától azt is megtudtuk, hogy a munkálatok részeként a csapadékelvezető árkokat megszüntették, a csatornázást a föld alatt oldották meg, így a közelben parkolóhelyeket is létrehozhattak. Emellett a környező útszakaszok felújítását végeztették el, a járdákra, a kocsibejárókra díszburkolat került.

Mindez együttesen csaknem nyolcvanmillió forintba került és ez még csak a felújítás első üteme, a második ütemben hasonlóan szeretnék rendbe tetetni a templom felé eső falurészt. Az eddigi feladatok költségének nagy részét uniós és állami pályázati támogatások fedezték, melyekhez hasonló forrásokat akar szerezni a továbbiakban is az önkormányzat. Így rendezettebbé és értékesebbé is vált a helybeliek lakókörnyezete. Ezzel egyetért Veres Ibolya is, aki ugyan családjával csak hét éve költözött a településre, de látványosnak tartja fejlődését. Bordás József főként három gyermeke miatt örül az átalakításoknak, de a nyugdíjas Varga Antalné is szívesen kisétált a megújult ligetbe, ahová tősgyökeresként annyi emlék köti.

Rimányi Zita

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett lesz Gyárváros?

A városképi rendelet módosításával a jövőben nemcsak teljes épületek, hanem azok egyes részei külön-külön is helyi oltalom alá kerülhetnének. A történelmi Gyárvárosra ez valószínűleg nem vonatkozik majd, a városrész ugyanis országos védelem alá kerülhet. Tovább olvasom