Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megszépült a bazilika

Befejeződött a győri bazilika felújítása. A három ütemben megvalósult rekonstrukció 60 millió forintba került, jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatón Gábor Jenő egyházmegyei építész.
Négy év alatt három ütemben elkészült a győri bazilika felújítása. A műszaki átadást tegnap tartották, így teljesült az egyházmegyei építész ígérete: a Szent László-napi ünnepségre már a megszépült épületbe várják a híveket. Gábor Jenő beszámolójában a püspökség legkiemelkedőbb feladatának nevezte a munkálatokat, amelyek nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy 2200 négyzetméternyi beállványozott felülettel kellett dolgozniuk. Az 1999-ben kezdődött rekonstrukció költsége 60 millió forint, amelynek egyik felét a győri egyházmegye, másik felét pedig az állam biztosította. A győri önkormányzat 7 millió forinttal támogatta a nagyszabású felújítást.

A csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Pápai Lajos szólt a Szent László-napi szentmiséről és körmenetről, amit idén egy másik, a liturgia szempontjából fontosabb rendezvény miatt június 28-án tartanak a megszépült győri bazilikában. A megyés püspök megemlítette, hogy az egyház cigánypasztorációs munkájának elismeréseként Magyarországon tartják az 5. cigánypasztorációs világkongresszust. A programoknak – június 30-tól július 7-ig – Piliscsabán a Pázmány Péter Katolikus Egyetem ad otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves a Gézengúz Alapítvány

A születési károsodott apróságok rehabilitációját egy évtizede segíti Győrött a Gézengúz Alapítvány.… Tovább olvasom