Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Megszépül Győrújbarát központja

Megszépítik Győrújbarát központját uniós támogatással. A 6000 lakosú település centrumában csaknem 145 millió forintot költenek a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésére, parkolók, sétányok kialakítására.


Juhászné Árpási Irma polgármester (független) tájékoztatása szerint a fejlesztés költségének 80 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyerte el az önkormányzat, a fennmaradó 20 százalék az önrész.

A beruházás keretében zárt csapadékelvezető csatornát építenek, parkolókat, sétányt és díszteret létesítenek. A gyalogosoknak gyalogátkelőhelyeket, a kerékpározók számára szervizutat is kijelölnek. A meglévő zöldterületeket rendbe hozzák, s utcabútorok kihelyezésével teszik komfortosabbá.

A faluközponthoz tartozó Csobolyó Táncház tetőszerkezetét megújítják, hőszigetelését modernizálják. A településcentrum küllemének javításához kapcsolódik a közeli étterem külső homlokzatának felújítása, ennek költségeit azonban a működtető vállalkozás saját erőből állja. A munkálatokat a tervek szerint június végére befejezik.

A polgármester az MTI-nek azt is elmondta, hogy a következő fejlesztés a bölcsőde építése lesz. A 90 millió forintos költségű beruházást azért tartják fontosnak, mert Győrújbarát számos más községgel szemben fiatalodó település. Sok fiatal házaspár teremt otthont a Győr közeli településen, s falu első bölcsődéjének megépítésével a fiatal anyák munkába állását kívánják megkönnyíteni - indokolta a fejlesztés szükségességét a polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. gortam 2011. május 15. 11:37
    „Ez most miért hír? Áprilisban már megírták, március óta dolgoznak. Bár más pozitívumról ebben a faluban már úgysem lehet írni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpa Attiláék Győrben forgatnak filmet - statisztákat keresnek

Új filmmel jelentkezik Árpa Attila és édesapja, mégpedig egy német-magyar romantikus produkcióval -… Tovább olvasom