Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megszépül a hivatal

A polgármesteri hivatal hőszigetelése, környékének szépítése tart jelenleg Börcsön. Mintegy hétmillió forintból – aminek többsége pályázati támogatás – tudják az átalakítást megoldani.

A Regionális Fejlesztési Tanács forrásából, pontosabban a Céljellegű Decentralizált Alapból kaphat mintegy négymillió forintot arra a börcsi önkormányzat, hogy a polgármesteri hivatal parkolóit átalakítsa, az épület hőszigetelését megoldja. Az elnyert összeghez mintegy hárommillió forintot kell önrészként hozzátennie a falunak, viszont a fejlesztés nemcsak az ügyfélfogadó hely megszépítését, komfortosabbá tételét jelenti, hanem spórolásra is lehetőséget teremt: energiatakarékosan oldhatja meg az elkövetkezőkben a hivatal fűtését az önkormányzat.

A belső munkálatokkal Rácz Róbert polgármester tájékoztatása szerint egy héten belül valószínűleg végeznek, a külső vakolás is idén befejeződik a tervek, a remények szerint. Egyelőre viszont az átalakítás kisebb kellemetlenségeket okoz a helybelieknek – például a hivatal hátsó bejáratát kell használniuk –, ezek miatt a faluvezető köszöni türelmüket és további megértésüket kéri. A hőszigetelés kivitelezésében az önkormányzati dolgozók és helyi közmunkások is részt vesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Automatát akartak elvinni egy győri bankból

Megpróbálták ellopni a bankautomatát Győrben, a Kormos István utcai OTP-ből. A kísérlet meghiúsult. Tovább olvasom