Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megszegte a távoltartást, őrizetbe vették

Győr - Megszegte a rendőrség határozatában meghatározott 72 órás távoltartást, ezért őrizetbe vettek egy férfit, aki ellen súlyos testi sértés miatt is eljárás indult.

Utánanéztünk: mi van a házi őrizetben lévőkkel, nekik hová kell menniük?

Együtt élő, de elvált pár nő tagja kért segítséget a rendőrségtől a napokban, mert a volt férj a radiátornak lökte, s beverte a fejét. A rendőrök először csak figyelmeztették a férfit, majd később ismét visszamentek, amikor kiderült, hogy eltörött az asszony bordája. Ezért a rendőrség elrendelte a 72 órás távoltartást.

A győri kapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese, Horváth Szilveszter őrnagy elmondta: a távoltartási határozatot megsértve a férfi két nap múlva visszament a lakásba. A nő ezt bejelentette, a rendőrség a volt férjet előállította és szabálysértési őrizetbe vette.

Időközben a bíróság a korábban hozott 72 órás rendőrségi határozatot 30 napos távoltartásra változtatta. Eközben súlyos testi sértés miatt is eljárás indult.

A győri rendőrkapitány, Horváth Csaba alezredes elmondta portálunknak, hogy a törvény október elsejei hatályba lépése óta kilenc esetben hoztak rendőrségi távoltartási határozatot Győrben, illetve környékén. Azonban érdekes ellentmondás is előfordult. Ugyanis felmerült, hogy a bíróság által elrendelt házi őrizetben lévő férfit távol kellene tartani szüleitől.

– Az ellentmondást a helyszínen kellett megoldani. Jogászok bevonásával békítés történt, így megoldódott a helyzet. Mert ha ez nem sikerül, a bíróságnak a mi javaslatunk alapján más helyet kellett volna kijelölni házi őrizetre – tette hozzá Horváth Csaba.

Olvasóink írták

 • 7. miracle 2009. november 04. 15:35
  „Aki bordatöréses verekedést produkál, az majd pont egy olyan szabályt fog betartani bizonyára, hogy egy másik lakásból újra el ne ballagjon ebbe...”
 • 6. egó 2009. november 04. 14:47
  „antikomcsi, már nem kell vérnek folynia. A rendőrség beavatkozhat, s ha úgy látja figyelmeztetheti a férfit - nőt -, ha pedig bűncselekmény veszélye áll fenn, azonnal határozatot hozhat a távol tartásra. Amit aztán a bíróság meghosszabbíthat, vagy úgy is ítélhet, hogy megszünteti. idáig a legtöbbet meghosszabbította. Kicsit örüljünk már annak, hogy van előrelépés a korábbiakhoz képest. S amennyiben gyerek is van a háznál, még szigorúbban járhatnak el a rendőrök.”
 • 5. antikomcsi 2009. november 04. 14:33
  „Csetneky

  Nehogy már a nő legyen a hibás, mert hozzáment!!!

  Kben nagyon szomorú, hogy csak azután vették őrizetbe, hogy eltörte a nő bordáját.
  Ezért nem mernek más terrorizált, nők, szülők, férfiak sem bejelentést tenni. Addig nincs intézkedés, amíg nem folyik vér.
  Egy exszomszédom anno rendszeresen fenyegette a bnőmet. A rendőrségtől két "szakmai" tanácsot kaptam. Mivel addig nem teszenek semmit amíg fizikai atrocitás nincs, még figyelmeztetni se jönnek ki a faszit, tehát akkor telefonáljak, ha akció van. B verzió, hogy menjek el hozzá pár haverommal fenyegessem meg én is, aztán hátha abbahagyja. Mo. 2009....”
 • 4. Csetneky 2009. november 04. 13:51
  „Ez az erős ember minden bizonnyal vőlegény korában sem lehetett egy matyó hímzés. Talán nem kellett volna hozzámenni!”
 • 3. fortuna54 2009. november 04. 13:20
  „Bizony az ötvenes években,nem vagánykodtak annyira a rendörséggel,az illyen erös férfiak.”
 • 2. kicsilány11 2009. november 04. 13:00
  „Isten ments agresszív pasitól......”
 • 1. Esther 2009. november 04. 12:18
  „Az ilyen verekedös ferfit miert csak tavoltartjak??miert kell megvarni mig valami nagyonn baj is törtenik??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkánytetem Győrben: ne nyúljon a döghöz!

Olvasóink panaszolták, hogy elpusztult patkányt találtak, s nem tudják, mi tévők legyenek.… Tovább olvasom