Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Megszavazták Balogh jutalmát

A győri közgyűlés megszavazta Balogh József polgármester mintegy másfél millió forintos jutalmát.

 „Az önkormányzat megalakulásának tizenötödik évfordulója talán méltányolható indokot teremt Balogh József polgármester úr jó munkája jutalmazására, aki kezdettől fogva a testület tagja és huszonöt éve áll közszolgálati jogviszonyban az önkormányzattal, illetve annak jogelődjével" – áll az indoklásban, miért javasol a jogi, etikai és közigazgatási bizottság háromhavi illetménynek megfelelő jutalmat a győri városvezetőnek. Az előterjesztés csütörtökön került a testület elé, amely huszonegy igen, négy nem, hat tartózkodással megszavazta a mintegy másfél millió (pontosan bruttó 1 millió 485 ezer) forintot Balogh Józsefnek.

Nincs benne semmi meglepő

A szavazás végeredményéből nem tűnik ki, de vita nélkül fogadta el a testület az előterjesztést. A háromhavi illetményben sincs semmi meglepő, a városházán belül jutalmazásokkor ugyanis a dolgozók átlagosan háromhavi illetményüknek megfelelő összeget kapnak. Balogh József pedig ebben a kérdésben ezt a trendet tartja követendőnek – mondta korábban egy hasonló jutalmazás alkalmával.

A közgyűlés további döntései

A közgyűlés csütörtöki ülésén ezenkívül elfogadta, hogy az önkormányzat a vállalkozó háziorvosoktól, házi gyermekorvosoktól, fogorvosoktól és fogszabályozási szakemberektől 2006-ban is átvállalja a gáz, a villamos energia, a távhő, a víz- és csatornaszolgáltatás, a hulladékszállítás, a riasztófelügyelet díját, a bérleti díjakat és a közös költségeket. A képviselők tárgyaltak arról is, hogy a kulturális főváros pályázat elképzeléseit miként lehet megvalósítani. Elhangzott: a fejlesztések beépülnek a rendezési tervbe, a város hosszú távú stratégiájába, és a 2007–2013 közötti, az Európai Unió költségvetési periódusához igazodó hétéves tervbe is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megismerhető környezeti állapotunk

1997-ben indult osztrák kezdeményezésre az a környezetvédelmi projekt, amelyhez Győr is csatlakozott… Tovább olvasom