Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Megsérült védőkapu a Baross-híd lábánál

Győr - „A Baross híd lábánál, a vidéki buszpályaudvar közelében a védőkapu megrongálódott. Nekihajthatott valaki, mert több rögzítőcsavar kiszakadt, meghajolt a talplemez. Még valakire rádől a szerkezet" – mondta el a szerkesztőségünk ügyeletét felhívó hivatásos sofőr, aki gyakran jár az említett hely felé. Utánajártunk az ügynek.
Megkeresésünkre Tóth Péter, a győri útkezelő sajtófelelőse felelevenítette, hogy három éve a védőkapu építését – amely megakadályozza, hogy a túl magas járművek a híd alatti részt megközelítsék, az ott futó úton áthajtsanak – szervezetük és a Magyar Közútkezelő Kht. közösen finanszírozta.

Korábban ugyanis a magasságkorlátozást figyelmen kívül hagyva járművel valaki nekiment a hídnak és az meg is sérült. Ettől a kapu megvédi a hidat, viszont maga a védőszerkezet ezúttal megsérült, megnyomódott, ezt a győri útkezelő emberei is észrevették útellenőrzéseik során. Jelezték is a közútkezelőnek, ugyanis a védőkapu elkészültekor a társaság kezelésébe került.

Úgy tudják, már meg is vizsgálták azt a hozzáértők. Ha statikailag veszélyessé vált volna, vélhetően már lezárták volna a környéket. Emellett intézik a helyreállítást, bár a szakember szerint a javítás ez esetben nehéz feladat. A közútkezelő azt is eldöntheti, tesz-e feljelentést ismeretlen ellen károkozásért, a szabályok megszegéséért.

Olvasóink írták

  • 1. Oscar 2007. november 01. 07:05
    „Sajnos nálunk Magyarországon,ugyanúgy mint a keleti blokkban azon gondolkodunk hogyan lehet a legnagyobbat illetve a leg robosztusabb dolgot megcsinálni.
    Ha sikerült akkor legalább olyan legyen hogy a legnagyobb kárt is okozza.
    Más országokban ezt elektromos érzékelővel kápesek megoldani úgy, hogyha magasabb a jármű akkor nem engedi tovább a forgalomirányító fényjelző készülék, (rendőrlámpa).
    Budapesten a ferihegyi gyorsforgalmi úton sikerült egy olyan jó kaput alkotni 15000000Ft ért hogy a Szerb emeletes autóbuszban 3 ember meghalt. Szerintem a jelzőlámpás megoldás csupán pár százezer forintból megoldható lenne és ha a lámpa FÉNYEREJE megfelelő lenne, olcsobb és biztonsábosabb, (figyelem felkeltőbb)és még esztétikusabb is lehetne. Sokszor mondják figyelmen kívül hagyták a fénysorompó jelzését kérdezem mert látható? Akkor amikor csak pislákol akkor ne csodálkozzunk. Úgy kell megcsinálni hogy ne lehessen nem észre venni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balhorogra jobbcsapott volt a válasz

Győr - Az MSZP szerint klasszikus mutyizás, régimódi panamázás folyik a Szijjártó Péter vezette… Tovább olvasom