Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Megrongált fekvőrendőr Győrben

Győr - Felháborodott lakó értesítette a győri útkezelő szervezetet, hogy Révfaluban a Kertész utcában tavasszal elhelyezett sebességcsökkentőket (közismert nevén fekvőrendőröket) ismeretlenek felbontották.
Az azonnal elrendelt helyszíni szemle során kiderült, hogy az utcában négy sorban elhelyezett sebességcsökkentő közül kettőt rongáltak meg úgy, hogy az elemekből összeállított sort megbontották és három-három elemet kicsavaroztak, feltéptek. Így keréknyomban az autó áthaladhat bukkanás nélkül. A kár mintegy 450 ezer forint, ugyanis egy elem ára szerelve 75 ezer.

Máthé-Tóth Péter, az útkezelők tájékoztatásért felelős munkatársa szerint is megdöbbentő a rongálás. Fotó: Krizsán Csaba
Máthé-Tóth Péter, az útkezelők tájékoztatásért felelős munkatársa szerint is megdöbbentő a rongálás. Fotó: Krizsán Csaba


Az ilyen, úgynevezett 3M márkájú elemek alkalmazását azért részesíti előnyben az útkezelő, mert elhelyezéséhez elegendő csupán egyetlen napra korlátozni a forgalmat, újrahasznált anyagból készülnek, tartósak és nem utolsósorban a lakókörnyezetre gyakorolt hatásuk is kedvező, mert nagyobb zaj nélkül görgetik át az autókat.

A rongálásos eset azért egyedi, mert ilyenre a városban még nem volt példa. Az útkezelő szervezet  feljelentést tett a történtek miatt.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Öcsi 2008. szeptember 10. 21:39
  „Válaszolva elfolyószámlának: Felvetése merő rosszindulatot tükröz.
  1.Ez a kis csendes célforgalomra ítélt utcában napont több száz, a szigetköz felől jövő jármű halad át, kikerülve a főút lámpás kereszteződését, többnyire nem ötvennel. Az utcában két jobbkezes kereszteződés van, amit szinte senki nem vesz figyelembe, sőt csodálkoznak és dudálnak ha kikényszerítem az elsőbbség megadását.
  2.A "köztudottan az átlagnál lényegesen gazdagabb emberek laknak". Hát ha az a sok nyugdíjas és fizikai dolgozó aki az utcában lakik annak számít akkor nagyon jó az életszínvonal az országban. Tény, hogy lakik az utcában néhány módosabb ember de a zöme nem az.
  3.Az a bizonyos utcabeli potentát aki intézte a fekvőrendőrt nem más mint egy autógumis műhelyben dolgozó szerelő.”
 • 25. pan.cser 2008. szeptember 08. 22:34
  „24-nek! Fekvőrendőr csak igen kevés esetben indokolt, például iskolák közelében. Azonban egy családi házas övezetben felesleges. Az történik általában ugyanis, hogy az utcát kerülik el, A másikat viszont fokozottabban használják. Ha ez a jelenség folytatódik, lesznek olyan lakónegyedek ahol nem lesz egyetlen sima út. Aki mondjuk a belső utcában lakik buckáról buckára bukdácsolva ér haza. Mi lenne ha éppen Te lennél az kedves "raffy2"? Azok is reklamálhatnak persze akikre a fekvőrendőrösök rányomják a forgalmat. Azt hiszem ezt a kérdést magasabb rendelettel kellene rendbe tenni. Így nem jó ahogy van, de ha a tendencia folytatódik lesz ez még rosszabb is.”
 • 24. raffy2 2008. szeptember 08. 20:56
  „de valamire mégis jó a fekvőrendőr,mert ahol van ott nem száguldanak 100-zal a 30 -as tábla ellenére.aki meg 100-zal áthajt rajta,az vessen magára.mert nálunk hiába van kint jól látható helyen a 30 -as tábla,meg egyéb tiltó táblák,mindenki szarik rá.ha meg valakinek szólok,hogy ide nem szabad bejönni(teherautóval,busszal)az meg elküld a francba.akkor miről is beszélünk?”
 • 23. közlekedő 2008. szeptember 08. 13:55
  „Todoer, teljesen igazad van, hiába mondod, a gyalogost ne mfogja érdekelni, ha ő valamit tesz, csak ha te...
  Elsőnek a saját hibánkat kéne orvosolni, nem a másikéval foglalkozni!!!
  Azt hisszük, ha fekvőrendőröket telepítünk mindenhova, akkor megoldódik a probléma, és a gyalogos is simán átszaladhat, mert a vezető meg tud állni:D
  Rendszámot a gyalogosra, és a kerékpárosra....:D”
 • 22. todoer 2008. szeptember 08. 08:48
  „O K legyen fekvőrendőr de akkor a 30 táblát is jól látható helyre tegyék ki ha lehet ne a " bucka " elé 4 m-re . Igen vannak száguldozó , szabálytalankodó autósok de a kivilágítatlan ,kamikáze kerékpárosok és a kaszkadőr hajlamú gyalogosok ( pirosban vagy busz mögül átszaladók stb ) is elgondolkodhatnának . A versenybringásokról már nem is beszélek , egymás mellett a fél útpályát elfoglalva tartanak edzést , a kerékpárutat véletlenül sem használják.De egyszerűbb az autósokat cseszegetni , van rendszám , jogosítvány .”
 • 21. pan.cser 2008. szeptember 07. 23:20
  „A szerkesztő urak figyelmébe ajánlok néhány maszek "fekvőrendőrt" Mosonmagyaróvár városában. Van ahol csak egyszerű árok keresztben a kavicsos úton, máshol maszek aszfaltból, de van olyan is ahol több tonnás sziklákkal találkozik a jámbor autós. A hatóság persze tűr. Miért is? Lehet találgatni.”
 • 20. pan.cser 2008. szeptember 07. 23:12
  „Megkérdezem mi a haszna a fekvőrendőrnek? Szerintem semmi. Egyesek ha jó az út akkor elrontják ilyen berendezésekkel. Ez nagy divat mostanában, annyira, hogy önkényesen engedély nélkül is csinálnak ilyet gazdagék. Több lesz a zajterhelés, ugyebár mivel az út is tovább tart a légszennyezés is. De az ablakok mögött egyesek örülnek, na ugye, hogy most nem mennek 50-el. Ez is igaz, mert céljukat más utcákon keresztül közelítik meg. Szabad ezt? Le a felvőrendőrökkel!”
 • 19. Közlekedő 2008. szeptember 07. 22:06
  „Nem akarok senkivel kötözködni, védjük itt a magyar szabályokat, amik persze szart sem érnek. Ez nem megoldás, és szapulhatunk akárkit, addig nem oldódik meg, míg mutogatunk mindenkire.

  De ha egyszer mentővel kéne elvinni a kórházba, mert valami nagy baja van, és pont azok miatt nem ér be, és nem mentik meg az életét, akkor kit szapulunk?
  Azt aki kirakatja az utcájába, mert neki ettől jobb a közérzete...
  Sajnálom, hogy azt hiszitek, ettől megoldódik a közlekedés...”
 • 18. gyalogos 2008. szeptember 07. 21:40
  „"Közlekedő"
  Menj Te a szántóföldre száguldozni”
 • 17. raffy2 2008. szeptember 07. 21:27
  „a rongálást teljes mértékben elítélem.én is szeretnék az utcánkba fekvőrendőrt,mert hiába van kint a 30-as tábla,az semmit nem jelent a sok ökörnek.közlekedő:lakott területen mióta mehetsz 100-zal?mert gondolom a cikkben megjelölt utcában biztos nem.és akkor még nem írtam arról,hogy mi van esős időben.én biciklivel közlekedem télen-nyáron,de amit művelnek az autóval közlekedők esős időben,az már bunkóság.oklahoma:az utolsó mondatoddal nem értek egyet.”
 • 16. talierf 2008. szeptember 07. 21:25
  „Kedves Közlekedő!

  Pontosan az olyan 100-zal száguldozók miatt kell fekvőrendőröket kihelyezni. Amúgy nem az úttesten mászkáló gyalogosok miatt teszik ugyanezt. Egyébként Te Párizsban megőrülnél, mert ott még a piroson is átrohannak a gyalogosok. Ezt ott mindenki eltűri, mert az autósok nem agresszíven vezetnek, illetve nem Ladából szállt át Audiba.”
 • 15. Oklahoma 2008. szeptember 07. 21:01
  „#14

  Az Útkezelő Szervezet sajnos egy nyakig politikafüggő intézmény. Korábban Eredics Úr kézi vezérlése alá tartozott gondolom most is megvan a "mentor". Sok szakmaiságra főleg ilyen szinten ezután sem számítok ! Oda lesz fekvőrendőr vagy bármi más forgalomtechnikai beavatkozás ahol valami "nagykutya" lakik !”
 • 14. elfolyószámla 2008. szeptember 07. 20:18
  „Egyetértek gergo21 véleményével.Valóban elítélendő és csúnya dolog ez a rongálás, ám arra jó,hogy feltegyük a kérdést.Ki volt az az utcabeli potentát, aki elintézte a méregdrága fekvőrendőrök kihelyezését ebben a rendkívül csendes,úgyszolván célforgalomra ítélt utcában, ahol köztudottan az átlagnál lényegesen gazdagabb emberek laknak.Győrben többszáz utca van,ahol a forgalom, a megengedett sebesség indokolatlan túllépése ezerszer jobban indokolná az ilyen forgalomlassítást.Lehet,hogy valaki így akart igazságot szolgáltatni?”
 • 13. Közlekedő 2008. szeptember 07. 17:46
  „Meg kéne tanulnunk közlekedni, mint gyalogosok, mint autósok.
  Gyalogos ne az úton sétáljon!
  Jó hogy az adónk arra kiterjed, hogy a fekvőrendőrökkel kinyírják a felfüggesztést a kocsikba, de arra, hogy megcsináltassák már nem.
  Én nem a járdán megyek, hanem az úton, a gyalogos meg maradjon a járdán, és máris tudok menni akár 100-al...
  Nehogy már a vezetőt baszogassák mindenért, ott a zebra, a vaksi, meg 15 méterrel mellette lelép a járdáról, ha elütöm, akkor meg én vagyok a hibás.
  Nem szégyen, csak tanuljuk meg a közlekedést gyalogosan is!
  Ha meg azt akarja az ember, hogy ne legyen a háza elött száguldozás, vegyen a szántóföldön házat!!!”
 • 12. fekvőkiller 2008. szeptember 07. 17:04
  „Mint autós nehezményezem, hogy a fekvőrendőrökre nincs szabvány, magyarul bárki azt, olyat, és oda rak ki, amilyet akar. Így még ha bizonyos helyeken indokolt is, csak ellenérzést tud kiváltani a trehány és meggondolatlan, autókban (akármilyen sebességgel áthajtva!!) kárt tevő akadálypálya. Amíg nem védi jogszabály az autóinkat, érthető az ilyen rongálás!!! Csak zárójelben írom, hogy a képből ítélve ez egy egész jó kivitel lehet, szóval nem értem kinek állhatott érdekében eltüntetni..”
 • 11. zozoli 2008. szeptember 07. 15:46
  „Szerintem fornos a fekvőrendőr az elmebeteg autósok miatt, akit tesznek a sebességkorlátozásra. Aztán sír a szája midnenkinek ha hasonló történik meg, mint pécsen.”
 • 10. gergo21 2008. szeptember 07. 14:38
  „Ott lakók kérésére?
  Minden új fekvőrendőr egy-egy újabb engedmény az önkény, az agresszió, a terror hívei számára. Normális ember nem megy 40-nél többen abban az utcában, a nem normálisnak meg a fekvőrendőr sem számít.
  Az ott lakók gyönyörű új aszfaltot kaptak, erre fölrakatják rá a fekvőrendőrt. Aki nem hiszi, járjon utána: alig van forgalom abban az utcában. Talán inkább sok ott a hisztis nagymenő. Hagyni kellett volna az utcájukat kátyúsan, a felesleges pénzkidobások helyett.”
 • 9. PPapa 2008. szeptember 07. 13:41
  „kíváncsian várom, hogy a Táncsics utcában létesített fekvőrendőrök meddig maradnak ebben a formában. sok autó esett már álduzatul. olyan magasra sikerülek, hogy szinte meg kell állni előttük. táblák figyelmeztetnek, de 1 méterrel a kedves műtárgy előtt. ráadásul nem jól látható helyen.”
 • 8. tricse 2008. szeptember 07. 12:38
  „az idióta ,elmebajos sofőröknek tehetsz oda fekvő-,álló-,guggoló-,sőt térdeplőrendőrt is akkor se tudod megakadályozni,hogy úgy vezessen ahogy neki tetszik”
 • 7. mtt 2008. szeptember 07. 12:36
  „Én csak azt kérdezném, hogy ezt senki nem vette észre? Gondolom nem 2-3 perc kellett felszedni onnan, ugye? Az ott lakók semmit nem észleltek? Érdekesnek tartom a dolgot. Egyébként már ezen sem lepődök meg, minden lopható, elvihető.....Ugye?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdátlanná válhatnak az ebek Győrben

Elmúlt egy éves a helyi állattartást szabályozó rendelet. Utóbbi nem kizárólag házi kedvenceink… Tovább olvasom