Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megrekedt a program a nők egészségéért

Májusban hírt adtunk egy amerikai kormány által finanszírozott egészségmegőrző programról. Ennek keretében győri központok látnák el a nőket hasznos információkkal. Az első központ októberre tervezett megnyitását pénzhiány hátráltatja.

Az Amerikai Nemzetközi Egészségügyi Szövetség tíz éve közös munkába kezdett térségünk országaival. Győr az egészséges városok hazai szövetségének tagjaként Pittsburghgel tart fenn partnerkapcsolatot. A hónapokkal ezelőtt megkezdett munka középpontjába a győri nők egészsége került, a problémákat képzett csoportok tárták fel. A szervezők közösségi oktatókat készítettek fel, nyáron a strandon várták az érdeklődőket, míg lapunkban egy hónapon át kvízjátékot kísérhettek figyelemmel az olvasók.

Miklósyné Bertalanfy Mária WHO-koordinátor a Kisalföldnek nyilatkozva elmondta: a tervek szerint októberben a Liezen-Mayer utcai család- és nővédelmi tanácsadóban nyitották volna meg az első információs forrásközpontot, ahol bárki hozzáférhetne olyan kiadványokhoz, szolgáltatásokhoz, melyek a nők egészségének megőrzését, a családi életre való felkészítést segítenék. Ezt a létesítményt négy kisebb követné januártól a város különböző pontjain.

A Liezen-Mayer utcai központ megnyitása csúszik, mert az amerikaiak a tréningeket, az írásos tájékoztatók kiadását, a szükséges eszközöket finanszírozzák, ám a beruházást nem. A szervezők ezekben a hetekben a közcélú program támogatására nyitott győri vállalkozásokat keresik meg, tőlük remélve a kialakításhoz szükséges félmillió forintot. Ez az összeg átlendítené a megrekedt programot a holtponton.

Kapcsolódó cikk >>

A győri nők egészségéért

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi dühöngések, lezárt sorompó

A jövőhöz képest semmi, ahogy az autósok mostanában szidják a vasutat és Győr közlekedését a Szent… Tovább olvasom