Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Megosztják a tudást az autóipari cégek

Határokon átnyúló összefogással próbálja válságos helyzetét kezelni a délkelet-európai térség autóipara, a kilenc országot összefogó klaszterhez magyar partnerként csatlakozott a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt.

A szlovák autóipari klaszter által vezetett konzorcium projektjében 11 szervezet vesz részt.

Hazánkat egyedüli partnerként a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. képviseli, de külső szakértőként működik együtt a győri Széchenyi-egyetem is.

Az egy éve létrehozott Autoclusters nevű projekt célja, hogy a délkelet-európai térség autóipari tevékenységét a nehéz időkben és a válság után dinamizálni, fejleszteni lehessen. A projekt 1,6 millió euróba kerül, amiből 1,3 milliót tesz ki az EU Délkelet-európai Transznacionális Programja által nyújtott vissza nem térítendő támogatás. Az Autoclusters magyar partnerének feladatai 187.000 eurós költséggel járnak: 85 százalékát a program, 10 százalékát a magyar kormány állja.

A csütörtöki konferenciát a Széchenyi István Egyetemen tartották. Áttekintették a már elkészült anyagokat, elemezték a térség legjobb gyakorlatait, megvitatták a következő másfél év feladatait és megállapodást írtak alá egy délkelet-európai autóipari együttműködés létrehozásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Minden cseppje kincs˝ - vízvédelmi program

A Reflex Környezetvédő Egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján Kalas György elmondta: a környezeti… Tovább olvasom