Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Megoldódtak a belvízgondok Kisbajcson

Uniós támogatással 58 millión forintból megvalósult Kisbajcs belterületi vízrendezése.

A több mint 58 millió forint uniós támogatással megvalósult beruházás jelentős lépés a község belterületi vízrendezésében. A projekt egy nagyszabású vízrendezési terv része, melynek I. ütemét ma adták át. A több mint 69 millió forint összköltségű beruházást az Önkormányzat önerőből, a pályázati rendszer által nyújtott támogatás nélkül nem tudta volna megvalósítani.

A fejlesztés keretében a település központi részének, a Kossuth Lajos utca, a Győri út és az Arany János utca egy-egy szakaszának vízelvezetése, illetve a közigazgatásilag Kisbajcshoz tartozó Szőgye településrész belterületi vízrendezése történt meg. A munkálatokra nagy szükség volt, hiszen a település a győri ivóvízbázison helyezkedik el, így fontos, hogy a vízgyűjtő területeken ne kerüljön be a talajba szennyeződés.

Kisbajcson és Szőgyén a 60-as, 70-es években épült árokrendszer a közművek kiépítésekor megrongálódott, a helyreállítást elhanyagolták. Az évtizedek alatt bedőlt, eliszaposodott, esetenként illegálisan betemetett rendszer felújítása sürgetővé vált. Az időjárás viszontagságai miatt az utóbbi években a lezúduló nagy mennyiségű csapadék szintén károkat okozott.

A kivitelező a munkálatokat a tervezett határidőre elvégezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütköztek, majd elhajtottak - A rendőrség keresi a károkozókat

Győrben az Achilles parktól és a Tescótól is simán elhajtottak az autósok, nem zavarta a sofőröket,… Tovább olvasom