Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megoldódik Szabadhegy vízelvezetési problémája

Nem okozhat több gondot a nagy esőzés a szabadhegyi Traktoros utcában, a városrész belterületi vízrendezésének harmadik üteme kedden befejeződött.

Befejeződött az a három ütemből álló beruházás, amely 2006-ban kezdődött, s Győr-Szabadhegy belterületi vízrendezését érintette.

Az első részben mintegy 155 millió forintból kiépült a csapadékvíz-elvezetés gerincvezetéke a városrészben, majd 2009-ben következett a Konini úttól a Pannónia utcáig terjedő aszfaltozás, amely 88 millió forintból valósult meg.

A harmadik ütemben a Traktoros utca vízelvezetésének problémáit ˝orvosolták˝, a projekt ünnepélyes záró-rendezvényét kedden délelőtt tartották a kivitelezők, építtetők és a városvezetés jelenlétében.

Traktoros utca átadása. Videó: Cseh Róbert.

A beruházás fő célja az volt, hogy a Traktoros utca felszíni vízelvezetésének megoldásával az érintett területen a nagyobb esőzések ne okozzanak problémát a lakosságnak és a csapadékvíz tisztított állapotban jusson el a befogadóba.

˝A projekt eredményeként 647 méter hosszan valósult meg az utca teljes csatornázása, illetve a Virág, Mozsár és Levendula utcák egyes szakaszainak fejlesztése. A Traktoros utca útburkolatát teljes mélységben felújították, a befolyók kiépítése megtörtént. A 30-40 éves ivóvíz bekötéseket is kicserélték, valamint a járdák 80 százalékának aszfaltozására is sor került˝- tájékoztatott Simon Róbert Balázs alpolgármester az átadón.

Az infrastrukturális és környezetbiztonsági beruházás mintegy 118 millió forintba került, ebből 68 millió forint Európai Uniós és állami támogatás mellett a város önkormányzata 50 millió forintos önrészt biztosított.

A csatornázás közvetlenül 513 lakót érint, akik közül többen elmondták portálunknak, hogy a tervszerű fejlesztésnek köszönhetően a rendszer működik, az első nagy havazások után szemmel láthatóak az eredmények.

Simon Róbert Balázs az átadó végén hangsúlyozta, hogy a költségvetéstől függően a városrész több utcája is felújításra kerülhet az elkövetkezendő években.

Olvasóink írták

 • 3. Gizella02 2010. december 07. 21:52
  „Győrszentiván belvízelvezetését sem ártana megoldani, mert az 2010-es évben szinte állandóan vízben állnak a házak. Illetékesek, hol vannak ilyenkor ?”
 • 2. o72 2010. december 07. 14:54
  „Csak érdeklődnék: a piros iskola mellett nem szabadhegy? Mert eső után itt csak csónakkal lehet közlekedni. Ha valaki néha oda is fegyelne jó lenne.”
 • 1. kanga64 2010. december 07. 13:39
  „Hurrrrrrááááááááááááá!!!!
  Csak egy kérdés: VAJON A LAKÓK MIÉRT NEM KAPTAK MEGHÍVÁST ERRE A SZEÁNSZRA? (Nehogy publikussá váljanak a hiányosságok, amiket már jeleztünk az Önkormányzat felé?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolák új rangsora: a harmadik legjobb gimi a győri Révai

A 2010-es listán is biztosan őrzi helyét a legjobb középiskolák között a győri Révai Miklós… Tovább olvasom