Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Megoldják az óvodaszigetelést Koroncón

Az óvodaépület szigetelését, leromlott állagú részeinek energiatakarékosságot szolgáló felújítását a pályázaton nyert több mint tizenegymillió forintos minisztériumi támogatás révén oldhatják meg Koroncón.

A rábapatonai Petőfi Sándor Általános Művelődi Központtal társulva működtetik az óvodát Koroncón. Három csoportba hatvanhárom kisgyermek jár és a tornaszobában mozgásos módszerrel is fejlesztik a kicsik értelmi képességeit. A nevelőmunka helyszínére azonban már ráfér a felújítás. Beázott a pince, a falakról sok helyütt lepattogzott a vakolat és a tetőtér szigetelése sem volt megoldott, ezért a koroncói képviselőtestület minisztériumi pályázati támogatás igényléséről döntött.

Korábban ugyanis kisebb javításokat, fejlesztéseket, új bútorok, udvari játékok kialakítását sikerült elvégezni az önkormányzat segítségével, civil felajánlás, önkéntes munka révén, de a nagyobb állagmegóvó munkákat nem tudják támogatás nélkül megoldani.

Radicsné Kincses Mária polgármester elmondta, hogy gesztorként a rábapatonai önkormányzat adta be a pályázatot, de első körben nem nyertek, ezért a tartalékkeretben reménykedhettek. A faluvezető levelet írt a Belügyminisztériumba és még a Parlamentben is járt. A térség országgyűlési képviselőjének, Kara Ákosnak a segítségét kérte, aki elmondta, kiemelten fontosnak tartja ezt a fejlesztést, ezért támogatása érdekében négyszer is „bekopogtatott" a minisztériumba.

Az utánjárás nyomán a tartalékkeretből kaptak az óvodafelújításra 11 millió 220 ezer forintot. Az állagmegóvást és az energiatakarékosságot szolgáló munkálatok jövő hónapban elkezdődnek és a tervek szerint június végéig befejeződnek. Beszerzési eljárással már kiválasztották a kivitelezőt. Az önkormányzat saját forrásból 5,4 millióval kiegészíti a beruházásra fordítható összeget és a támogatási szerződésbe foglalt feltételnek szerint az építkezés idején közfoglalkoztatottakat alkalmaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés a ˝vasminiszter˝ halálának évfordulójára

Százhúsz évvel ezelőtt halt meg Baross Gábor. Az évfordulóról közösen emlékeznek Győrben és Ilaván,… Tovább olvasom