Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Megoldás újabb száz évre

Győr - A csatornaépítők nem vártak tavaszig, február első hetétől újra hatalmas teherautók, markológépek dübörögnek a Széchenyi téren. A hónap közepéig még számítunk némi fagyra, de bíznak benne: az időjárás nem nehezíti a munkát, hiszen március végéig végezniük kell.
Biczó László, a Széchenyi téri közműcsere műszaki ellenőre elmondta, hogy az utcai csatorna cseréjét a tér északi részén, a múzeum elől indulva kezdik és a Király utca irányába haladnak. Jelenleg a Vastuskós ház előtt dolgoznak. Odabent már a Munkácsy-kiállításra készülnek, idekint még négy-öt méter mélységben dolgoznak a csőfektetők.

Győr egyik legrégebbi csatornáját cserélik korszerű kőagyag csövekre, amelyek várhatóan újabb 100 évre megoldják a szennyvíz és csapadékvíz elvezetését.

Széchenyi tér: Két héten belül végeznek az északi oldalon a csatornacserével. Fotó: Bertleff
Széchenyi tér: Két héten belül végeznek az északi oldalon a csatornacserével. Fotó: Bertleff

„Két héten belül végzünk az északi oldalon a csatornacserével, ezután már csak néhány esővízlefolyót kell rákötni az új vezetékekre. Ezzel párhuzamosan indul a Lloyd mögötti két kis köz – a Fazekas köz és a Gyógyszertár köz – csatornacseréje is. Itt a jelenlegi utcakövezést felszedjük és a csőcsere után ugyanezek az utcakövek kerülnek vissza. Szerencsére itt nem kell olyan mélyre fektetni a csatornát, ez egy ágvezeték, itt elegendő a normál 1,5 méteres fektetési mélység" – magyarázta a műszaki ellenőr.

A szennyvízcsatornacsövek cseréjére 77 millió forintot, míg a vízvezetékcserékre 44 millió forintot különített el a vízmű.

A Pannon-Víz zrt. kéri az itt lakók és közlekedők türelmét és megértését az okozott kellemetlenségekért. A belvárosi csatornarekonstrukciók a Széchenyi tér után előbb a Kazinczy utcában, később pedig a Czuczor Gergely utcában folytatódnak. A szolgáltató weblapján hetente frissített képes beszámolót olvashatnak az aktuális közterületi munkákról. Hibabejelentéseiket a 06-80/20-40-86-os zöldszámon éjjel-nappal fogadják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Író-, versíró kurzus a könyvtárban

Győr - Ötször négyórás író-, versíró kurzust szervez a Bíborpress Kiadó szombatonként a Galgóczi… Tovább olvasom