Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Megoldás a láthatáron

A győriek lassan megszokják, hogy ha dolguk van az okmányirodában, rá kell számolniuk legalább fél órát az ügyintézésre, mert a csekkel el kell bandukolniuk a postára.
Sopronban nem, Győrben azonban az okmányiroda után a postán is sorba kell állnia annak, akinek valamilyen hivatalos iratot kell beszereznie – írta a Kisalföld bő egy hónappal ezelőtt. Akkor a város közigazgatási irodájától azt a magyarázatot kaptuk, hogy még nem sikerült megtalálni azt a pénzügyi partnert, akivel kölcsönös megelégedéssel szerződhetnének.

Ugyanakkor elismerik annak az igénynek a jogosságát, hogy helyben is le lehessen róni a költségeket. Hiszen nemcsak kényelmetlen, de veszélyes is a felesleges belvárosi séta az illetékkel, amely akár esetenként félmillióra is rúghat. Naponta több száz, emiatt meglehetősen elégedetlen ügyfél fordul meg a győri okmányirodában, ahol a tíz-tizenötféle hivatalos irat kiváltásához az illeték és egyéb költség befizetését igazolni kell.

Néhány hete az önkormányzat a posta vezetőivel egyeztetett, ők azonban „kockázatos konstrukcióval álltak elő" – mondta akkor az irodavezető. A területi postaigazgatóságon azóta megtudtuk, hogy bár a szűkös létszám miatt munkaerőt nem, a szükséges technikai hátteret tudták volna biztosítani, nem láttak azonban megfelelő garanciát a pénz biztonságára.
Tegnap az önkormányzatnál azt ígérték, hamarosan elfelejthetjük a kényelmetlenségeket, az OTP-ben ugyanis minden bizonnyal megtalálják a megfelelő partnert. Bár szerződést még nem írtak alá, reményteljesek a tárgyalások, melyeken az is szóba került, hogy az okmányirodában ne csak az illetéket tartalmazó, de más jellegű csekkeket is befizethessenek az ügyfelek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmilliós bírság a vízügyi igazgatóságnak

Idén már másodszor, ezúttal 8 millió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságot a győr–gönyűi kikötő fejlesztésére kiírt pályázat miatt. A fejlesztés ettől függetlenül elkészül 2008 tavaszára. Tovább olvasom