Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Megnyílt Győrött a nemzetközi művésztelep

háromhetes programján magyar, osztrák, lengyel, szlovák, cseh és ausztrál képzőművészek vesznek részt.

Megnyílt hétfőn Győrött a nemzetközi művésztelep, amelynek háromhetes programján magyar, osztrák, lengyel, szlovák, cseh és ausztrál képzőművészek vesznek részt.

Grászli Bernadett, a szervező Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: egy hétig bekapcsolódik a munkába az Ausztráliában élő Adam Geczy, akinek a múlt hétvégén nyílt meg a Drakula-mítosszal foglalkozó kiállítása a Rába-parti városban. Rajta kívül még egy Ausztráliában tevékenykedő művész dolgozik majd a győri alkotóműhelyben.

A kortárs magyar képzőművészetet ezúttal Szalkai Károly festőművész, Somody Péter és Koppány Attila képzőművészek, Molnár Dóra Eszter és Pál Csaba grafikusművészek képviselik. Utóbbi visszatérő vendége a művésztelepnek, amelyet az idén 43. alkalommal rendeznek meg Győrött - közölte az igazgató.

A szomszédos Szlovákiából két grafikus, Ausztriából, Lengyelországból pedig egy-egy képzőművész lesz a művésztelep vendége - tette hozzá Grászli Bernadett.

A rendezők fiatal pályakezdőknek, művészjelölteknek is lehetőséget adnak képességeik kibontakoztatására, ezt jelzi, hogy két résztvevő még egyetemista, egyikük Budapesten, másikuk Pozsonyban tanul.

A művészek a grafikai műhelyben, a múzeum papírrestaurátor műhelyében és alkalmi festőműtermekben dolgoznak. Az alkotókkal a képzőművészetet kedvelő helyiek is megismerkedhetnek a művésztelep ideje alatt szervezett közönségtalálkozókon.

A művésztelep hagyományosan kiállítással zárul, amely a Magyar Ispitában július 30-tól augusztus végéig lesz látogatható.

Grászli Bernadett szólt arról, hogy a művésztelep résztvevői egy-egy alkotást Győrben hagynak, ezek a művek a kortárs képzőművészeti gyűjteményt gyarapítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldódtak a belvízgondok Kisbajcson

Uniós támogatással 58 millión forintból megvalósult Kisbajcs belterületi vízrendezése. Tovább olvasom