Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Megnyílt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontja - galéria, videó

Csütörtökön megnyílt az Audi Projekt-és Oktatóközpontja Győrben. Az ünnepségen részt vett Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja is.

Az újonnan vásárolt oktatóközpontban az új munkatársak kiválasztása,  a meglévő és új munkatársak képzése folyik, valamint itt kapnak helyet az új járműgyári projekt irodái is.

"Az Audi Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővülése a szaktudás elmélyítését igényli a gyártási és elektrotechnikai, valamint a nem szakmai kompetenciák terén" – hangsúlyozta Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja.

"Az új oktatóközpont lehetővé teszi a duális képzés további bővítését többek között az elektronikai műszerész, automatizálási technikus és mechatronikus szakmák képzésére vonatkozóan." Ezáltal a vállalat évente átlagosan 100 szakmunkástanuló képzését biztosítja.
"Ez az oktatóközpont a tudásba történő befektetés példája, egy jelentős lépés azon az úton, mely a következő nemzedékek sorát formálja majd, magát a jövőt"- mondta Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Fotó: H. Baranyai Edina


A 11 000 négyzetméteres oktatóközpontban naponta több mint 100 munkatárs vehet részt szakmai és nem szakmai képzéseken, LEAN oktatáson, és gyakorlatorientált tréningeken.

Ezáltal az új járműgyár munkatársai elsajátíthatják többek között a karosszériagyárba és lakkozóba szükséges alapkészségeket, valamint szakmájuknak megfelelő kompetenciákat szerezhetnek, például az automatizálási technika terén.

Közel 50 modern berendezéssel és robottal szerelték fel a járműszereldéhez, lakkozóüzemhez, karosszériagyárhoz, mechatronikai és elektronikai képzésekhez kiépített tanulószigeteket.

"Megfelelő helyszínt találtunk az Audi Hungaria közvetlen közelében az új audisok kiválasztására és képzésére. Így az új munkatársak megfelelő tudással és felkészültséggel kezdik majd feladataikat az új járműgyárban" – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Audi Akademie Hungaria, a Projekt- és Oktatóközpont üzemeltetőjeként 50 munkatársat foglalkoztat. Az AUDI AG és további külső partnerek segítik a gyakorlatorientált és magas minőségű képzések megvalósulását.

A jövőben a képzéseken kívül az oktatóközpontban zajlik  majd az új járműgyár munkatársainak kiválasztása is.  Továbbá ebben az épületben kapnak helyet a "Gyárbővítés Győr" projekt irodái is.

2013-tól Győrben naponta 500 jármű készül majd, ezek között Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, A3 Cabriolet modellek és egy új A3 modell is.

Ezzel a járműgyártó 2 100 új munkahelyet teremt a győri gyárban. A jövőben az Audi Hungaria a szolgáltatókkal és beszállítókkal együtt több mint 15 000 embernek biztosít megélhetést a régióban közvetlenül vagy közvetve.

Korábban:

Az Audi Hungaria új Projekt- és Oktatóközpontjának avató ünnepségére október 20-án, csütörtökön 11 órától kerül sor (Győr, Berkenyefa sor 2.).

A rendezvényen részt vesz Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

 • 4. Agent 2011. október 25. 19:00
  „2, projekt, magyar szó.
  "A magyar nyelv az angol project kifejezést vette át. Az angol project szó a latin projectum, projicere szóból származik, melynek jelentése ,,valaminek az előre vetítése". A pro- előtag (görög ???) jelzi, hogy az utótagban szereplő cselekvést időben megelőzi valami, míg a szó második tagja a jacere, ,,vetít". A ,,projekt" eredeti jelentése tehát ,,valami, ami történik, mielőtt valami mást megteszünk". A szó eredeti jelentése tehát inkább valaminek a tervezésére vonatkozott, nem pedig magának a tervnek a végrehajtására."”
 • 3. bali00004 2011. október 20. 19:18
  „miért kell az angol szavakat bele rejteni egy magyar mondatba? attól hihetőbb? vagy jobban hangzik? vagy ez már nagyzási kényszer az országban?.:-)”
 • 2. bali00004 2011. október 20. 19:15
  „a projekt? magyarul mi? ha már itthon vagyunk. ha lehetne. köszönöm!”
 • 1. Infamous 2011. október 20. 12:14
  „mikor lesz ebből is kamuegyetem? :-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács Krisztián: `az IMF áll az önkormányzati átalakítás hátterében´

"A szerdán elfogadott szándéknyilatkozat az első lépése annak a folyamatnak, melynek végén az… Tovább olvasom