Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Megnyerték a győri egyetemisták a betonkenu kupát és övék a legjobb betonbikini is! - sok-sok fotó

A Széchenyi-egyetem hallgatói negyedik próbálkozásra megnyerték a magyar betonkenu futamot. Betonból ők tervezték a legklasszabb fürdőruhákat is.


Június 22. - Győri siker a Duna habjaiban!

A Széchenyi István Egyetem SZENAVIS-P csapatának győzelmével zárult a hétvégén Budapesten, a Kopaszi gáton megrendezett IV. Magyar Mapei Betonkenu Kupa.


A győztes győri csapat - fotók: SZE, Tumbász Hédi

Neves sportolók, olimpikonok

Második a címvédő BME, Építészmérnöki kara, harmadik a BME, Építőanyagok és Magasépítés Tanszék csapata lett. A csapatok küzdelmét több száz néző, szurkoló követte figyelemmel.

Idén 5 egyetemi csapat és 6 hazai vezető építőipari cég 11 hajója versengett, neves sportolókkal, olimpikonokkal és paralimpikonokkal megerősítve.


 Széchenyi István Egyetem SZENAVIS-P csapata. Elöl Rozbora András parakenu világbajnok, hátul áll Khaut Kristóf ifjúsági kenu világbajnok

A legkönnyebb hajó 40 kg volt, amelyet a verseny sportszakmai védnöki Horváth Csaba többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus is kipróbált. A legnehezebb kenu 199 kg-ot nyomott. A fejlődést jól mutatja, hogy 2014-ben 59 kilogramm volt a legkönnyebb hajó, 2013-ban pedig 65.

Az idei verseny egyik újdonsága volt az "ALL AROUND THE BETON" elnevezésű pályázat, melynek célja, hogy a résztvevők a beton minél szélesebb körű, különleges, egyedi alkalmazását mutassák be.


Ilyen a győri egyetemisták fürdőruha kollekciója betonból!

A különdíjat szintén a Széchenyi István Egyetem SZENAVIS-P csapata nyerte betonfürdőruha koncepciójával, valamint a beton hétköznapi használati tárgyként való felhasználásával, melynek keretében kulcstartót készítettek.


További könnyed pillanatképek

A győri csapatkapitány szerint "a csapattagok hozzáállása minden várakozást felülmúlt"

"Nagyon örülök annak, hogy idén ilyen csapatot sikerült összehozni a versenyre, úgy gondolom mostanra érett meg az elmúlt négy év gyümölcse.

Büszkén mondhatom azt is, hogy a 26 csapattagból ketten vagyunk oktatók, a többiek hallgatók Egyetemünkön.

Véleményem szerint az idei évben a csapat tagjai kitartó és innovatív hozzáállásukkal minden várakozást felülmúltak, ezt mutatják a kapott díjak is.

Szeretnék köszönetet mondani minden minket támogató cégnek, szervezetnek és végül de nem utolsó sorban az Egyetemünknek" - nyilatkozta portálunknak Pollák András, a győri hallgatók csapatkapitánya.


Előzetes - Betonkenuval és betonbikinis lányokkal versenyeznek a győri egyetemisták!


A Széchenyi-egyetem újra dobogóra szeretne állni az idei betonkenu futamon. A csapat 26 fős és tele van klassz lányokkal. 

A kisalfold.hu 2012 óta kíséri figyelemmel a győri Széchenyi-egyetem betonkenus csapatát. A hallgatók az első magyar betonkenu futamon ötödikként, két éve negyedikként végeztek, míg tavaly a dobogó alsó fokára állhattak.

A 2014-es megmérettetés minden túlzás nélkül a győri egyetemistákról szólt: mielőtt ugyanis elindultak volna Ráckevére, a verseny helyszínére, eltörött a betonkenujuk.

Mégsem adták fel, a betonkeverőtől kezdve minden mozdíthatót eszközt felpakoltak a kocsira és a szigetbecsi kempingben új kenut tapasztottak a versenyt megelőző éjszakán. Végül, ilyen előzmények után hozták haza a bronz érmet győri egyetemre.

Videó: Cseh Róbert


Válogatott evezős is erősíti a győri csapatot

"Tanultunk a tavalyi év tapasztalataiból; idén három hajót öntöttünk. Új a beton összetétele, ennek köszönhetően a kenuk elvileg nem törhetnek, legfeljebb repedhetnek. A több hajó mellett szólt az is, hogy csapatunk évről évre gyarapszik, 26 fővel utazunk a lágymányosi öbölbe a pénteki versenyre.


A 2015-ös betonkenu építő győri egyetemista csapat tagjai - fotók: Cseh Róbert

Két egységet indítunk: az első hajóban a Széchenyi-egyetem diákjai és tanszéki munkatársai, míg a másodikban olyan hallgatói páros evez majd, akik versenyszerűen sportoltak. Egyikük, Khaut Kristóf jelenleg is tagja a magyar kenu válogatott keretének.

A harmadik hajónkban egyébként magyar paralimpikonok hajtanak majd a minél előkelőbb helyezésért. Ők nem a Széchenyi-egyetem hallgatói, de ők is a csapatunk tiszteletbeli tagjai" - mondta portálunknak Pollák András csapatkapitány.

A 2015-ös betonkenu futamról ide kattintva tudhatnak meg mindent!

Két betonbikinit és -fürdőruhát is kreáltak a győri egyetemisták

"Az idei betonkenu futam lesz az első, amikor nem csupán hajók versenyeznek egymással, hanem betonbikinibe és -fürdőruhába öltözött csapattagok is.

Azt nem állítom, hogy erre a számra készültünk volna a legjobban, de két betonbikinit és egy férfi betonfürdőruhát kreáltunk. Ezenkívül kulcstartókat és hűtőmágneseket szintén öntöttünk betonból a lágymányosi futamra" - folytatta Pollák András.

Íme, a győri betonbikini és -fürdőruha kollekció!

Annyi a klassz lány a műhelyben, mintha Forma-1-es boxutcában járnánk

Mielőtt olvasóink azt gondolnák, hogy a betonkenut építő csapatban elvétve akadnak lányok, ki kell ábrándítanunk mindenkit.

Sőt, miután beléptünk a Széchenyi-egyetem műhelyébe, kis túlzással mintha Forma-1-es csapat boxába toppantunk volna, annyi klassz lány veszi ki a részét a munkából. Mi a siker titka? - faggattuk Andrást.

"Kétségkívül örömteli számunkra, hogy nem csupán ügyesek a lányok, de szépek is. Többnyire jó hangulat uralkodik a csapaton belül, ez talán mellettünk szól, emellett - tűnjön akármennyire hihetetlennek - a nőket is érdekli a beton".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Jobbik: Felelősen a Püspökerdőről

A Jobbik álláspontja szerint a Püspökerdő jelenlegi méltatlanul elhanyagolt állapota beavatkozást… Tovább olvasom