Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Megmentették a tagiskolát

Győr-Kismegyer - A győri Kölcsey-iskola kismegyeri tagiskolájára két éve garanciát vállalt az önkormányzat azzal, hogy két osztályban legalább húsz gyerek tanul majd. Az iskolamentés sikeres: tizenkilenc család a tagintézménynek szavazott bizalmat.

Családias, ugyanakkor EU-konform a kismegyeriek általános iskolája, ahol két éve még komoly gondot okozott a folyamatosan csökkenő gyereklétszám, így kétséges volt, megmarad-e egyáltalán a Kölcsey-iskola tagintézménye. A civilek összefogása, no és a városvezetés odafigyelése kellett minden bizonnyal ahhoz, hogy idén szeptemberben tizenkilenc kis elsős kezdje a tanévet.

– A környékbeliektől is érdeklődtem – árulta el a Kisalföldnek Szautner Gyöngyi, aki ottjártunkkor kislányára, Anitára várakozott a bejárat előtt.
Az anyuka elmondta, az iskola közelsége, a családias hangulat miatt tették le a voksukat a kismegyeri intézmény mellett.

Családias légkörben jobban megy: Lábadi Zsuzsa tanító szerint ideális létszámban tanulhatnak a gyerekek, akik munkájára ezúttal Simon Róbert Balázs, a településrész képviselője is kíváncsi volt. Pandu
Családias légkörben jobban megy: Lábadi Zsuzsa tanító szerint ideális létszámban tanulhatnak a gyerekek, akik munkájára ezúttal Simon Róbert Balázs, a településrész képviselője is kíváncsi volt. Pandurné Farkas Klára a délutáni, napközis foglalkozásokat vezeti. Fotó: Harcsás Judit


A győri városvezetés kötelezettséget vállalt arra, hogy az összevont húszas gyereklétszám mellett biztos az iskola léte. A jó szervezés mellett az eredmény sem maradt el, idén ugyanis nemcsak a környékről, de Győr különböző városrészeiből is összesen tizenkilenc elsőst írattak ide. Így nagy valószínűséggel egy új tanterem kialakítására is szükség lehet. Simon Róbert Balázs alpolgármester, a településrész képviselője egy közösség eredményének tartja a létszám megugrását, és nemcsak a jó hírekre volt kíváncsi – belenézett az alsósok füzetébe is.

Radicsné Szabó Gabriella tagiskola-vezető elmondta, a kismegyeri részönkormányzat tavaly felújította az intézményt, új bútorokat, egyéb felszerelést is kaptak a gyerekek, s úgy tűnik, szükség lesz egy újabb tanterem kialakítására. A szomszédos, uniós játszóteret mind az iskolások, mind az ovisok előszeretettel használják, a nyugodt, családias légkört, egy közösség folyamatos odafigyelését pedig semmi nem pótolhatja, az idejáró gyerekek tankönyvcsomagját például a részönkormányzat állja.

Olvasóink írták

 • 3. kajlajakab 2008. október 21. 14:43
  „Ejnye sutyimutyu,
  miért nem nézed a dolgok jó oldalát. Én nem tudtam, kinek minek a fia, egyszerűen aranyos, jó ember, ráadásul kitűnő szakember, a hivatal meg az önkormányzat is jól járt vele.
  POZITÍVAN! Tudod mi az? Süt a nap, a dolgok jó oldalát kell nézni. Itt ez a suli, helyben járhatnak a gyerekek, nem kellett elküldeni a tanerőt. Akkor mi is a baj?

  Üdv. Jakab”
 • 2. Sutyimutyi 2008. október 20. 23:12
  „A településrész a legjobban mégis a választásokhoz ért. Egykoron a Lakatos elvtárs, azután Eredics elvtárs, most pedig a Simon elvtárs fia. Így aztán könnyű!”
 • 1. EGY SZÜLŐ 2008. október 20. 21:22
  „Tényleg nagyszerű ez a kis iskola.
  A mi gyermekünk is idejár, teljesen elégedettek vagyunk a pedagógusokkal és a környezettel.
  KÖSZÖNET minazoknak, akik tettek azért, hogy ne szűnjön meg! Mint a tények is mutatják: MEGÉRTE!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki kell fehéríteni a hazai színesfémpiacot

Győr-Moson-Sopron - Fémkereskedelmet csak az folytathat, aki teljes nyilvántartást vezet a vevőkről,… Tovább olvasom