Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Megmentette a győri tűzoltó Pözsót, a nagyon cuki kiskutyát - fotók

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltóit nemrég egy Szent István úton történő balesethez riasztották. A személyi sérülés nem volt súlyos, azonban egy megrettent kiskutyát mégis meg kellett menteni… Pözsó egy időre a laktanya kedvence lett.

Szokásos riasztás volt azon a napon is, ami Temesi László tűzoltó törzsőrmestert és bajtársait a Szent István útra szólította. Egy kisteherautó hajtott bele egy Peugeot személygépkocsiba a piros lámpánál. A két utast elvitte a mentő, nyaki sérülésre gyanakodtak. Ekkor vették észre a tűzoltók, hogy egy harmadik utasa is volt az autónak…

Megmentette a tűzoltó Pözsót, a cuki kiskutyát

– Az anyósülésen észrevettünk egy kiskutyát, aki láthatóan halálra volt rémülve. Az előírásoknak megfelelően áramtalanítottuk az autót, majd azonnal kivettem a kutyust. Sokkot kaphatott, mert nagyon remegett a karjaimban. Többször mentettünk már állatot is, őt sem hagyhattuk magára, mivel a mentők elvitték mindkét gazdáját – mondta el a kisalfold.hu érdeklődésére Temesi törzsőrmester.

A kis sharpei-németjuhász keverék így a győri tűzoltó laktanyába került, ahol László dobozból fekhelyet készített neki, vízzel és étellel kínálta. Rögtön az első számú kedvenc lett a laktanyában, sok simogatást, jó szót kapott a tűzoltóktól.

Pözsó

– Lassan ugyan, de megnyugodott a kutyus. Mivel nem tudtuk a nevét, elneveztük Pözsónak, utalva a megrongálódott személyautó típusára, amiben megtaláltuk. Jó pár órát nálunk volt a laktanyában, hiszen a gazdáit csak délután engedték ki a kórházból, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Öt óra körül jöttek el a kiskutyáért. Nagyon örültek és köszönték, hogy a gondjainkba vettük Pözsót. Mi pedig annak, hogy ilyen formában is segíthettünk. Szerintem nem ez volt az utolsó ilyen alkalom - zárta Temesi László tűzoltó törzsőrmester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisgyerekek hátizsákkal, szerdán ismét közel 200 menekült a győri vasútállomáson - újabb fotók

A Münchenbe tartó nemzetközi gyorsvonaton is menekülteket fogtak a rendőrök Győrben. Gyereksírás törte meg a a vasútállomás csendjét szerdán éjjel. Tovább olvasom