Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Megmarad Lenhardték háza?

A múlt héten írtunk egy győrszentiváni családról, akik számára a nemrég bejelentett árverezési moratórium sem nyújtott volna segítséget, mivel egy osztrák banknak tartoztak a lakáshitel kéthavi részletével.


A cikk után segítséget kaptak: úgy tűnik, rendeződhet a sorsuk.

Szerdán délelőtt SMS-ben jelentkezett Lenhardt Tamásné, aki a napokban segítséget kért, hogy július végére háromhavi tartozásuk, 600 euró miatt ne veszítsék el nemrég épült családi házukat. Az üzenet lényege így szólt: ˝Családi, baráti segítséggel sikerült!˝ Megkérdeztük a háromgyermekes családanyát, mi történt a cikk megjelenése óta.

– Édesapám segített, akihez már nem mertem fordulni, mert eddig is oly sokat támogatott, egy unokatestvérem, akivel régen találkoztunk és nem tudta, mekkora bajban vagyunk, és egy barátunk, akit szintén régen láttunk. Szerda reggel megkaptuk a bank levelét – őszintén megmondom, remegő kézzel nyitottam ki, mert az ügyintéző hölgy a múlt héten azt mondta, ő már nem tehet semmit.

A férjem a múlt héten újra munkát kapott és én sem akarom kivárni a gyes végét, remélem, mielőbb dolgozni tudok.
Ugyan a segítségnek köszönhetően hétfőn délután feladtam a bankban a kéthavi tartozásunkat, de ott azt mondták, egy-két nap, mire az átutalás átér. Szerencsére csak egy újabb felszólítás volt benne, ezúttal már 400 euró hátralékról, amit én hétfőn rendeztem, és még a héten átutaltatom a következő havi 200 eurót is. A végén megint ott állt, hogy a fedezetül szolgáló ingatlanra bejegyzett jelzálogjoggal élve elindíthatják az értékesítést... Remélem, ezzel sikerül áthidalnunk a hiányt. A férjem a múlt héten újra munkát kapott és én sem akarom kivárni a gyes végét, remélem, mielőbb dolgozni tudok. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy elmondhattam a nehéz helyzetünket. Így tudta meg édesapám, hogy bajba kerültünk, így talált rám az unokatestvérem, akivel utoljára tavaly, édesanyám temetésén találkoztunk, és egy nagyon régi barát, aki azt mondta: egyszer régen én már kisegítettem a bajból, most tehát rajta a sor. Már nem is emlékszem rá, mi lehetett az a segítség, de most nagyon jólesik, hogy így viszonozzák, és ha minden rendbe jön, nem veszítjük el a házunkat, amiért annyi éven át dolgoztunk.

Olvasóink írták

  • 2. aanikaa 2010. augusztus 06. 19:34
    „Minden lapra jutna egy ilyen cikk, én is el vagyok maradva 2 hónappal, rajtam ki segít? Elegem van, hogy csak a hitelt felvevőket hibáztatják, mintha pénzügy és számvitel, politológia és gazdaságtan kötelező állampolgári ismeret lenne. 3 pénzügyi szakemberrel konzultáltam mielőtt felvettem, azt mondták a svájci frank betonbiztos, és a legrosszabb esetben a forint árfolyama 180-190 lehet de csak rövid időre, mert a gazdaság nem bírná a tartós forint árfolyamot.”
  • 1. okostojas007 2010. július 31. 23:15
    „tanulság - nem kell osztrák banktól hitelt felvenni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is lesz Holdfény Derby

Mégis megrendezik idén is a hagyományos Holdfény Derbyt. Jótékony segítők felajánlásából ugyanis új… Tovább olvasom