Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Meglopták Borkait a városházán

Irodája átalakítása közben valószínűleg egy ismeretlen besurranó ellopta Győr polgármesterének vadonatúj számítógépét.

Irodája átalakítása közben valószínűleg egy ismeretlen besurranó ellopta Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének vadonatúj hordozható számítógépét, valamint táskáját a benne lévő iratokkal, többek között a vagyonbevallásával. A történtek miatt megszigorítják a városháza portaszolgálatát és beléptetőrendszerét. Az esetről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be kedden a polgármester.

– Eddig két helyiségből állt a polgármesteri iroda, egy tárgyalóból és a dolgozószobából. Ezentúl egyben működik majd a kettő, a régi irodát más célra használjuk. A bútorok hétfői átköltöztetésekor és a helyiség átalakításának idején nyitva voltak az ajtók. Ebédről tértem vissza, amikor láttam, hogy az új laptopom nincs a helyén – kezdte a tájékoztatást Borkai Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK >>

Célegyenesben Borkai a Fidesznél (2006-05-29) >>
Borkai: Mentsük, ami még menthető (2006-08-14) >>
Borkai: ''Az életben egyszer jön ilyen felkérés'' (2006-06-15) >>
Borkai: olcsó fűtéskorszerűsítés (2006-09-28) >>
Borkai átvette a városházát (2006-10-06) >>
A Fidesz Borkait indítja Győrben (2006-06-12) >>
Borkai visszavonná a rendeletet (2006-07-13) >>

– Amikor először észleltem, hogy az új laptopom nincs a helyén, még arra gondoltam, hogy a számítástechnikusok vitték el – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt.

A polgármester mintegy háromnegyed óra múlva utánanézett, meddig tart még a 380 ezer forintot érő számítógép telepítése, s akkor derült ki, hogy azt valaki vagy valakik ellopták. A városvezető aktatáskájával együtt.

– A táskában benne volt a vagyonnyilatkozatom és számos fontos irat – a személyi igazolványom és az útlevelem kivételével –, bankkártya és egy kézi adathordozó, úgynevezett PDA. Ez utóbbin nem voltak olyan adatok, amelyeket illetéktelenek felhasználhatnának. A vagyonnyilatkozat pedig nyilvános, nem lesz gond pótolni – jegyezte meg a polgármester, aki hozzátette, hogy a táska és annak tartalma mintegy 200 ezer forint érték.
A polgármesteri hivatal kabinetfőnöke, Bolla Péter a történtekkel kapcsolatban elmondta:

– Továbbra is szeretnénk, ha a városháza a győrieké lenne, s nyitott maradna. A portaszolgálatot azonban átszervezzük és szigorítani fogjuk a beléptetőrendszert. A jövőben szeretnénk tudni, hogy kik jönnek be, hol és meddig tartózkodnak. Az első emeleti, polgármesteri folyosóra csak bejelentkezés után lehet majd bejutni.
A városháza szóvivője, Bakács László megjegyezte: politikai indíték sem zárható ki az ügyben. A város rendőrkapitánya, Holló Sándor ezredes tegnap érdeklődésünkre közölte:

– Nagy értékre elkövetett lopás miatt ismeretlen elkövető ellen indult eljárás. A polgármester irodájában ujjlenyomatokat rögzítettünk, magától Borkai Zsolttól is, hogy megtudjuk, rajta kívül kik jártak az irodában. Ezenkívül DNS-mintát is vettünk a számítógépből kihúzott vezetékről, ami a helyszínen maradt. Ez jelentősen megkönnyítheti majd a tolvaj azonosítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földijüknek segítettek Felpécen

Pénzadománnyal, ruhacsomagokkal több olvasónk is jobbot nyújtott annak a bajba került családnak,… Tovább olvasom