Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Meglopott győri Audi: Fecus kétszázért adta a benzint

T. K. Ferencet, a győri Audi gyár műszakvezetőjét közel húszmillió forintos sikkasztással; 13 benzinkutast és eladót pedig bankkártyával való visszaéléssel gyanúsít a rendőrség. Immár sajtótájékoztatón is beszámoltak arról a bűncselekmény-sorozatról, amelyről a kisalfold.hu-n elsőként szombaton olvashattak.

 Reinhoffer Csaba alezredes és Takács József főhadnagy hétfőn megerősítette: a Fecusként emlegetett Audi alkalmazott az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakasza mellett működő OMV benzinkút 13 dolgozójával összejátszva, csaknem egy évig illegálisan tankolt audis üzemanyagkártyával. Ez idő alatt nem kevés „csurrant-cseppent" nekik, ugyanis tavaly december 30-tól az idén november végi lebukásukig 18 millió 767 ezer forint kárt okoztak az Audinak.

 

einhoffer Csaba a számlákkal
Reinhoffer Csaba a számlákkal

Összebarátkoztak

Minden úgy kezdődött, hogy T. K. Ferencet cége Szlovéniába küldte ki hivatalos útra, s ahogy ilyenkor dukál, benzinkártyát is adtak neki. Fecus azonban ezt a kártyát nem adta vissza, s mivel nem kérték rajta számon, ezért az újabb kiküldetéskor kapott második benzinkártyát is megtartotta magának. A művezető –  aki sok éve áll(t) az AUDI alkalmazásában – kezdetben csak saját magának tankolt a céges kártyával, később aztán olyannyira összebarátkozott az OMV-sekkel, hogy felajánlotta a kártyáit a benzinkutasoknak, akik sűrűn használni is kezdték.

Az illegális tankolások rendre hajnaltájt történtek,  s Fecussal abban állapodtak meg az OMV-sek, hogy a férfinak 200 forint jár literenként – a kártyákért cserébe.

A nyomozás jelenlegi állása szerint T. K. Ferenc ezzel az üzlettel 5 millió forintot keresett. Az biztosnak tűnik, hogy a kút összes munkatársa összejátszott vele, a kérdés az, hogy „csak" saját maguknak szállították haza kannákban az üzemanyagot, vagy kereskedtek is azzal. Kicsit sem mindegy, mert ha ez utóbbi bebizonyosodna, akkor már orgazda-hálózatról beszélnénk. 


Az Audi tett feljelentést

Az AUDI egy hónappal ezelőtt tett feljelentést a rendőrségen: ez alapján indult el a nyomozás. A szálakat gyorsan felgöngyölítették, s a november 26-i rendőrségi akció során a benzinkút területén lefoglalták a két audis tankoló kártyát; találtak emellett 120 darab vevői bizonylatot, amely az Audi Hungaria Motor Kft. nevére szólt. Az egyik kútkezelő személykocsijából összesen 120 liternyi üzemanyagkanna került elő, tele gázolajjal, illetve benzinnel. S ott volt már kikészítve 85.500 forint is Fecusnak...


Sikkasztással gyanúsítják

Az augusztus óta betegállományban lévő műszakvezető részben elismerte a bűncselekmény elkövetését. A kártyahasználatért kapott 5 millió forinttal azonban nem tud elszámolni, mondván azt mind elköltötte – kaszinókban és játéktermekben. Kihallgatása előtt elfogatási parancsot kellett kiadni ellene, ugyanis otthonából eltűnt. De a megtalálása sem tartott sokáig, Balatonkenesén tartóztatta le a rendőrség.

Az Audi dolgozóját jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztással gyanúsítják, aminek büntetési tétele 2-8 évig terjedő  szabadságvesztés is lehet. A kútkezelőket bankkártyával való visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség; amennyiben ezt a  bűncselekményt üzletszerűen követték el, akkor a büntetési tétel szintén 2-8  évig terjed. S bár meglepőnek tűnhet – főképp T. K. Ferenc esetében –, de jelenleg valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezhet. A műszakvezető ellen azért nem kezdeményezte az ügyészség az előzetes letartóztatását, mert nem kell tartani a szökésétől, s a bizonyítékokat sem tudná eltüntetni. De nem mellékes tény az sem, hogy az ügy összes résztvevője büntetlen előéletű volt – mostanáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen eleség a madaraknak

Győr-Moson-Sopron - Évek óta segíti eleséggel a téli madáretetést a vadászkamara területi… Tovább olvasom