Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Meglógott a mosómedve

Kereket oldott pénteken a gyirmóti Rodeo Ranch mosómedvéje. Frédi ártalmatlan, de nagyon kíváncsi.
Egy összkomfortos, harminc négyzetméteres kifutót cserélt fel a kalandra Frédi, a gyirmóti lovasiskola mosómedvéje, amikor pénteken megszökött Dörmi, az ormányos medve mellől. Gazdái bejárták a húszhektáros területet a szelíd állatot keresve, s mivel a mosómedvék a fák ágain keresnek nyugalmat és menedéket, nemcsak a helyi tó partját, hanem a környékbeli erdősávok fáit is átvizsgálták.

A 40–50 centis állatnak a kíváncsiság a legjellemzőbb tulajdonsága – Kanadában például egészen a házak bejáratáig merészkednek, s akár kézből is etethetők –, így elképzelhető, hogy egészen a házakig „kirándult". Annál is inkább, mert kedvenc eledele a kutyatáp, amit messziről kiszagol, így előfordulhat, hogy valamelyik gyirmóti ebnek bizony szemet vet az eledelére. A kis állat egyébként ártalmatlan – volt, hogy pórázzal sétáltatták –, de ha fel akarják venni vagy megijed, odaharaphat. Gazdája kéri, hogy aki találkozik vele, ne próbálja megfogni, inkább hívja a 20/475-6378-as telefonszámot.

Hat éve Győrben már történt egy hasonló eset, akkor az állatkertből szökött meg egy mosómedve, s bár még a rendőrséget is mozgósították a kis állat kézre kerítésére, végül egy fa tetején durmolva bukkantak rá a Bajza utcában. Gazdája reméli, hogy Frédi, bár most még talál élelmet – rovarokat, esetleg madártojást – a természetben is, rájön, hogy ezek nem érnek fel a csemegeként fogyasztott keksszel, s magától is hazatér, amint megéhezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutatók a pódiumszínpadon

A VI. Győri Könyvszalon pódiumszínpadán szombaton egymást váltják az új köteteiket bemutató győri… Tovább olvasom