Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megkezdődött az idei városfestés

A tavalyinál 8 millió forinttal több pénz jut a burkolati jelek idei újrafestésére Győr útjain. Összesen 20 ezer négyzetméternyi felület újul meg, a közlekedőknek július végéig kell korlátozásokra számítaniuk.
Záró- és terelővonalak, forgalom elől elzárt terület, gyalogos- és kerékpáros-átkelőhely, veszélyt jelző piktogramok, járműosztályozók, illetve továbbhaladási irányra vonatkozó jelek – többek között ezeknek a burkolati jelzéseknek a láthatóságáról kell folyamatosan gondoskodnia az önkormányzati utak gazdájának, a Győri Útkezelő Szervezetnek.

Ha teljes lenne a felsorolás, az autóbusz-megállót jelző sárga cikcakk vagy a kerékpárúton látható jelek – a csíkok, illetve a sárga biciklis – akkor is kimaradtak volna, ezek ugyanis nem „kötelező" feladatok.

– Az elmúlt évi 42 millió forinttal szemben idén 50 millió forint jut a festésre, ezért most ezek a jelzések is sorra kerülnek – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a szervezet műszaki vezetője. – A keret nem csak ezért nagyobb, az idei munka részben olyan burkolati jeleket is érint, amelyeket nem oldószeres, hanem tartós, plasztikanyaggal kell újrarajzolni. Ez akár 5–7 éven keresztül is ellenáll a terhelésnek, jellemzően a 2000-es években épült körforgalmakban, csomópontokban látható ilyen.

A munka elkezdődött és július végéig tart, helyenként félpályás útlezárással. A kivitelezők éjszaka is dolgozhatnak – a gépek csendesek, és az ígéretek szerint alig-alig zavarják majd meg a környékbeliek pihenését.

Háromévente egy-két panaszos fordul az útkezelőkhöz azért, mert a jelek felújításához használt festék az autójára került. Máthé-Tóth Péter az mondta: a festés helyszíneit körülbójázzák. Ha valaki figyelmetlenségből a friss jelekre hajt, az autóján fröccsenés formájú nyom marad. Ebben az esetben kártérítési igénynek helye nincs, szemben a pöttyszerű szennyeződéssel, amely arra utal, hogy a szél kaphatott bele a szórópisztolyba töltött festékbe.

A parkoló kivétel. A város továbbra sem festi újra a nemfizető-parkolóhelyeket jelző jeleket. Kivéve, ha a helyi önkormányzati képviselő a saját költségvetési keretéből erre áldoz.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurovegas: per ősszel

Szeptember tizenkettedikén tárgyalja a Győri Törvényszék a bezenyei kaszinóváros egykori részvényesei által indított pert. Követelésük, üzletrészük értéke 48 millió euró. Tovább olvasom