Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Megkezdődött a strandfelújítás

A korábban érvényes szerződés módosításával a Pannon-Víz rt., s nem az üzemeltető újítja fel a győri strandfürdőt. A Rába Quelle Kft. ezzel legalább 15 millió forintot megspórol. A munkák tegnap kezdődtek.
Fagykárok után: A győri strandfürdőben fel kell újítani a medencéket és a vízvezetékeket.
Hétfőn megkezdődött a győri strandfürdő felújítása. „A háromoldalú szerződésmódosítás értelmében társaságunk továbbra is üzemelteti a strandfürdőt és a sátras uszodát" – erősítette meg lapunk információját Sipőcz Ernő. A Pannon-Víz rt. elnök-vezérigazgatója elmondta, március 1-jétől megkezdték a létesítmény teljes körű felújítását, hogy az a szezon kezdetére elkészüljön.

A Pannon-Víz végzi

Arra a kérdésünkre, hogy miért a tulajdonosnak kell felújítania az uszodát, amikor eredetileg december 31-től a Quelle üzemeltetné az uszodát, Sipőcz Ernő elmondta: „A bérlő kérte, hogy legkésőbb július végéig üzemeltessük tovább a strandfürdőt. Ehhez azonban a téli fagykárokat meg kell szüntetni."

A teljes felújítás – a féléves üzemeltetés egyéb járulékos költségeivel – mintegy 30 millió forintjába kerül a Pannon-Víz rt.-nek, addig bérleti díjat sem kap a cég. Ha azonban május első hetében beindul a szezon, akkor a bevétel őt illeti meg. Addig fel kell újítani a medencéket. A sátras uszoda a felújítás alatt is üzemel.

Csúszdaparkot építenének

Lapunk úgy tudja, a bérlőtársaság nagyberuházásban gondolkodik: csúszdaparkot építene a fürdő területén. „Erről műszaki dokumentumot nem kaptam, s a jövendő üzemeltetővel rendszeresen tárgyalunk a szerződésben rögzített kötelezettségek időarányos teljesítéséről" – válaszolta a tulajdonos társaság vezérigazgatója.

A leendő bérlő, a Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre természetesnek tartja, hogy a tulajdonosnak kell a felújítást elvégezni. „Októberben kötöttünk megállapodást, hogy december végén megvizsgáljuk, elkészült-e a termálkút-rekonstrukció, s a gyógyászati részleg. A múlt héten volt a műszaki átadás, s olyan megállapodás született, hogy amíg a gyógyászati részlegre nem jön meg az építési engedély, a tulajdonos – legkésőbb júliusig – üzemelteti ezt a hármas egységet. A strandfürdő felkészítését a szezonra mindenképp meg kellett volna csinálni. Mi csak üzemeltetők vagyunk, a létesítmények használatáért bérleti díjat fizetünk." Kovacsics Imre hozzátette: a napokban jelezték, hogy május 1-jével átveszik üzemeltetésre a győri strandfürdőt.

Engedélyre várva

Az ügyvezető megerősítette: szerepel terveik között egy csúszdapark építése. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha a tulajdonos – a Pannon-Víz – engedélyt ad a beruházásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött is létrejön a nép ügyvédje hivatal

Vitás ügyeik rendezésében, valamint az államigazgatási eljárásokkal kapcsolatban lesz kérhető az… Tovább olvasom