Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Megkezdődött a nagytakarítás

A víz visszahúzódását követően tegnap reggel hat órakor megkezdték a város érintett területeinek takarítását Győrben a Komszol kft. munkatársai.
Hajnalban 35 dolgozó, két útmosó gép, 3 nagynyomású mosóberendezés és 2 szállító jármű állt munkába, hogy eltakarítsa a felgyülemlett iszapot, s a többi törmelékkel együtt elszállítsák a nagy mennyiségű hordalék fát, amit fel kell darabolni.

Várni kell a szikkadásra

– A Móricz Zsigmond rakparton és a Püspökvár alatti területeken kezdtük a munkákat. Nagyon sok az uszadék, az iszap és más törmelék. Második lépcsőben az ágyúk körül folytatjuk a rendcsinálást és fokozatosan tisztítjuk meg a Radó-szigetet. Ott még nagyon iszapos minden, ezért várni kell a szikkadásra, s csak azután fogunk neki a takarításnak – ismertette a Kisalfölddel a takarítási tervet Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója.

Helyreállítás nagy erőkkel

A Komszol tervezetten holnap estig elszállít az érintett területekről minden nem oda való anyagot, a hétvégére szeretnének elfogadható állapotokat teremteni, az alaptakarítást befejezni.
– Azért későbbre is marad az árvízhez kapcsolódó tennivalónk bőven. A Radó-szigeten a díszkavics burkolatot kell helyreállítani, a virágokat rendbe tenni. Jelenleg siralmas állapotban vannak, de csak jövő hétre derül ki, hogy miként vészelték át az árvizet. Örülnénk, ha felélednének, de ha nem, akkor be kell ásnunk a helyüket és új növényeket ültetünk. Ez a jövő hétre kiderül. Másik nagy munka az ideiglenes védművek visszabontása. Egyben megkezdjük az új védművek véglegesítését, humusztakarást végzünk, beállítjuk a rézsűt és füvesítjük a töltést – magyarázza az igazgató.

Külön keretből?

Kovács Barnabás elmondta még, hogy az árvízi védekezéshez 50, a legnehezebb napokban 150 munkatársukat irányították át. Emiatt vannak olyan munkák – fűnyírás, parkfelújítások –, amikkel egy-két hetes csúszásban vannak. Ezt mihamarabb pótolni akarják. A felmerülő többletköltségeket – reményeik szerint – külön keretből fedezik majd.

Korábban:

Megszűnt az árvízi vészhelyzet (2002-08-21) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igen, korhű ruhában

A győri belváros utcái adtak otthont péntektől vasárnap késő estig a barokk hétvégének. A nézelődők… Tovább olvasom