Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Megkezdődött a magyar népszavazás Amerikában

A népszavazás kérdéseire az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt, már korábban szavazhattak a magyar állampolgárok.
Szavazni lehet abban a hét országban, ahol magyar nagykövetség, illetve főkonzulátus működik: az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Brazíliában, Chilében, Kanadában, Kubában és Mexikóban. A külképviseleten az a választópolgár szavazhat, aki a bejelentett magyarországi lakóhelye szerint illetékes jegyzőtől február 22-éig kérte a külképviseleti névjegyzékbe való felvételét. A földrészen a legtöbben, 80-an New Yorkban voksolhatnak, a legkisebb a névjegyzék Argentína fővárosában, Buenos Airesban és a brazil fővárosban, Brazíliavárosban, mindkét helyen 1-1 fő kíván szavazni.

A 91 külképviseleti választási irodában mintegy 300-an dolgoznak a választás sikeres lebonyolításán. A külföldi voksokat tartalmazó urnákat csütörtökön bontják ki az Országos Választási Bizottság ülésén, és ekkor számolják össze a leadott szavazatokat. Az OVB ennek és a szavazóköri jegyzőkönyveknek az alapján állapítja meg a népszavazás végeredményét pénteken.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmadik nőnap hóvirág nélkül

A hóvirág már több, mint két éve védett növény, így sem magáncélból, sem kereskedelmi célból nem… Tovább olvasom